Project

Unilever | Parkeergarage

124 oplaadpunten in parkeergarage van Unilever

De parkeergarage van het slimme, duurzame en innovatieve Global Foods Innovation Centre van Unilever in Wageningen biedt 533 parkeerplaatsen voor medewerkers én bezoekers. Hiervan zijn 124 plekken gereserveerd voor elektrische auto’s. Door Hollander Techniek zijn 63 EVBOx BusinessLine-laadpalen geïmplementeerd, waardoor 124 parkeerplaatsen een laadmogelijkheid van 11 kW voor de elektrische auto’s biedt.

Het Global Foods Innovation Centre van Unilever is in December 2019 geopend. Naast de nieuwe kantoren is ook de parkeergarage nieuw gebouwd met de technieken van nu. Terwijl de medewerkers of bezoekers met elektrische auto’s geparkeerd staan wordt tegelijkertijd de auto opgeladen. Hollander Techniek was verantwoordelijk voor alle mechanische en elektrische installaties in het gebouw én de implementatie van de laadpunten in de parkeergarage.

Meer mogelijkheden met de EVBox

Hollander Techniek besloot om 63 EVBox’s BusinessLine te bestellen bij de Technische Unie. “Ons projectteam koos de EVBox als leverancier van de laadstations omdat deze twee stopcontacten in één doos hadden. Daarnaast bieden deze laadboxen de mogelijkheid om de load balancing-oplossing te gebruiken. Zo kan Unilever in de toekomst hun laadnetwerk uitbreiden. De EVBox BusinessLine was dan ook het meest efficiënte product voor deze oplossing in combinatie met hoe de parkeergarage van Unilever ingericht moest worden.” Tim van Stipriaan, Adviseur Utiliteit bij Hollander Techniek.

Voorbereid op meer elektrische auto’s in de toekomst

Bij het Global Foods Innovation Centre van Unilever werken 450 mensen die de mogelijkheid krijgen om een elektrische bedrijfswagen te leasen. Het aantal elektrische rijders zal dus in de toekomst gestaag toenemen. Dan is het handig dat het huidige laadpalen systeem gemakkelijk uitgebreid kan worden. Dit kan dankzij de load balancing-functie waarmee het beschikbare vermogen gemakkelijk kan worden verdeeld. Op dit moment heeft de parkeergarage plek voor 533 auto’s, waarvan 124 plekken een laadpaal hebben van 11kW voor elektrische auto’s.

Over EVBox

EVBox stimuleert duurzame mobiliteit door het leveren van slimme en schaalbare laadinfrastructuur en laadbeheersoftware voor elektrische voertuigen over de hele wereld. Met residentiële, commerciële, openbare en snellaadoplossingen helpt EVBox een toekomst op te bouwen waarin het dagelijkse transport emissievrij is. Voor meer informatie over EVBox, kijk op de website.

Projectinformatie

Gebruiker
Unilever Nederland B.V.
Locatie
Wageningen
Certificering
BREEAM Outstanding
Oplevering
2019
Hoofdaannemer
Dura Vermeer Bouw Hengelo
Edwin Roeterdink | Hollander Techniek

Edwin Roeterdink

Adviseur elektrotechniek

Wilt u meer weten of over oplossingen op het gebied van elektrotechniek? Dan bent u bij Edwin Roeterdink aan het juiste adres. Met zijn jarenlange ervaring en prachtige projecten op zijn naam weet hij u als geen ander te voorzien van het juiste advies.

Meer projecten

Unilever | Hollander Techniek

Unilever

Kantoren en gebouwen

Een opvallend circulair en slim centrum bouwen in Wageningen. Dat was een aantal jaar geleden de ambitie van Unilever met het Global Foods Innovation Centre. Hollander Techniek werd aangetrokken als E- en W-installateur voor dit inspirerende gebouw.

Unilever Regeltechniek | Hollander Techniek

Unilever | Regeltechniek

Kantoren en gebouwen

Het Global Foods Innovation Center van Unilever in Wageningen moest een opvallend circulair, duurzaam en slim gebouw worden. Hollander Techniek heeft meet- en regeltechniek toegepast om alle installaties efficiënt te laten draaien en goed met elkaar te laten samenwerken.

Regeltechniek | Hollander Techniek

Hermann Wesselink College | Regeltechniek

OnderwijsKantoren en gebouwen

De technische installaties van het Hermann Wesselink College draaien op de automatische piloot dankzij een slim stukje meet- en regeltechniek.