Smart industry

Smart Industrie Hollander Techniek

Smart Industry is een containerbegrip voor de digitalisering, het slimmer maken en het aan elkaar koppelen van apparaten, productiemiddelen, processen en organisaties waardoor nieuwe manieren van produceren, nieuwe businessmodellen en nieuwe kansen ontstaan.

Bij Smart Industry draait alles om informatie, opgeslagen in data. Het benutten van deze informatie is de basis van Smart Industry. Deze data genereren we bijvoorbeeld door het uitlezen van sensoren, maar ook bestaande machines kunnen een schat aan informatie opleveren. Denk bijvoorbeeld aan het registreren van schakelmomenten. Al deze data samen vormen een waardevolle informatiebron.

Internet of Things

Om informatie te verzamelen en te delen worden sensoren en machines met elkaar verbonden, gekoppeld en gedeeld. Dit heet ook wel het Internet of Things, een belangrijk onderdeel van Smart Industry. Hiermee is het bijvoorbeeld mogelijk om informatie te ontsluiten en beschikbaar te stellen. Door deze data te interpreteren en te combineren, kan bijvoorbeeld het verloop (Trending) worden geregistreerd. Door integratie met geautomatiseerde besturing wordt het mogelijk om processen te bewaken of zelfs automatisch bij te sturen, op basis van de informatie. Om dit te realiseren beschikken moderne machines tegenwoordig vaak al over een netwerkaansluiting, maar dit sluit bestaande machines nog niet uit. Ook deze kunnen vaak worden geïntegreerd. Daarnaast krijgt ook de integratie van het IT-landschap steeds verder vorm in Smart Industry. Data (Big Data) stelt op deze manier, juist door combinaties en relaties, de industrie steeds beter in staat om digitaal te besturen.

Redenen om Smart Industry toe te passen

Elk bedrijf kan een “slim” bedrijf worden, data is hierbij essentieel, ongeacht de bedrijfsstrategie. Smart Industry draagt altijd bij aan succes, een aantal redenen om Smart Industry toe te passen zijn:

 • Flexibel (geautomatiseerd) kunnen inspelen op de voorkeuren van de gebruiker.
 • Behoefte aan mass customisation (massa-maatwerk), configure to order (specifiek maatwerk) en batch-size-one (kleinere productie eenheden).
 • Kwaliteitsverbetering
 • Efficiëntieverbetering
 • Energiereductie en milieu- en omgevingsbelasting.
 • Voorkomen van onvoorziene stilstand door Predictive Maintenance.

Uiteindelijk resulteert dit in aanzienlijke kostenreductie en productievergroting.

Rol Hollander Techniek

Als System Integrator staat Hollander Techniek middenin de ontwikkeling van Smart Industry. Het integreren en verbinden van systemen is een vak dat Hollander heel goed kent en beheerst. We overzien de gehele automatiseringspiramide en vervullen in de markt de rol van aanjager, verbinder en uitvoerder. Onze kunst is om verschillende expertises toe te passen en te koppelen. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

 • OEE, inzicht in efficiëntie van processen
 • LEAN, het elimineren van verspilling
 • SixSigma, reduceren van procesvariatie
 • QRM, verkorten van doorlooptijden
 • Tacking&tracing, RFID en barcodering, product van informatie voorzien om na te gaan hoe het product daadwerkelijk gebruikt wordt.
 • ERP-koppeling, real-time koppelen van orderinformatie

Deze expertises en koppelingen verschaffen informatie en kennis die direct om te zetten zijn in procesoptimalisaties en zo financieel voordeel opleveren. Als geen ander is Hollander Techniek in staat dergelijke Smart Industry oplossingen aan te bieden.

Wij stellen onze expertise natuurlijk graag beschikbaar. We helpen u graag op weg naar uw fabriek van de toekomst. Meer informatie over Smart Industry of hulp bij het opstellen van een automatiseringsplan

Neem contact op

 

Evert Bluemink
Vestigingsleider Almelo
0546 53 31 01| LinkedIn Marco van Wijngaarden

Mail Evert Bluemink

Ambasssadeur Smart Industry Hollander Techniek

Deel deze pagina: