Transformatie van gebouwen

Transformatie van gebouwenTransformatie van utiliteitsgebouwen lijken belangrijker geworden dan nieuwbouw. Hele kantoorcomplexen staan leeg, terwijl er een tekort is aan huurwoningen voor starters en alleenstaanden. Sinds circa twee jaar komen kantoorpanden weer tot leven door transformaties. Wonen is een alternatief voor leegstand. Vele scholen zijn bijvoorbeeld verouderd en moeten gerenoveerd worden om een goed binnenklimaat en comfort te behouden. Ook veel zorggebouwen zullen gerenoveerd of zelfs getransformeerd moeten worden, omdat ze niet meer voldoen aan de nieuwe zorgwensen.


Transformatie geeft adaptief vermogen

Wij vinden dat een gebouw adaptief vermogen moet hebben. Dat flexibiliteit een groot goed is in het kader van het behoud van toekomstige gebruiker en functie is onbetwist. Slimbouwen is het idee. We trekken hiervoor graag de ontwerpverantwoordelijkheid naar ons toe. Vanuit Hollander Techniek wordt multifunctioneel nagedacht over de integratie van de aan te leggen of her te gebruiken technische voorzieningen, zodat de bouwgedeelten of functionele ruimtes zowel gekoppeld alsook standalone kunnen opereren. Stapsgewijs, flexibel en met standaard bouwblokken willen we prestatie, functie en intelligentie toevoegen.

voorkom leegstand, installeer flexibel


Smart Cities

Al eens van Smart Cities gehoord? Het gaat hier om stedenbouwkundige visie op het integreren van meerdere informatie- en communicatietechnologie (ICT) oplossingen om de kwaliteit van leven in een stad te verhogen. TNO houdt zich hier inmiddels al mee bezig. Ook wij worden met dit soort technologische vooruitgang in beweging gezet. Er wordt steeds meer gebruikgemaakt van Uniforme informatie modellen om zo probleemloos data uit te wisselen in elke van het bouw- en BIM-proces. (Data gestuurde) technische installaties worden steeds slimmer en kunnen gebruiker-specifiek functioneren. Vanuit geheel overkoepelende systemen kunnen gebouwen beter dan ooit tevoren gemonitord, gestuurd en beheerd worden. Service en onderhoud kunnen geheel op afstand (remote) beheerd worden. Alles ter bevordering van de functie van het gebouw en haar gebruiker.

In onze whitepaper leest u hoe wij stapsgewijs kantoorgebouwen transformeren naar appartementen of nieuwe gebruiksfuncties. 

Contact

 

 


Albert Bos
Projectleider
055-368 1117 |  

Mail Albert Bos

Deel deze pagina: