Nieuws

onderWERKwijs bestaat 10 jaar!

10-jarig jubileum bedrijfsschool onderWERKwijs

Op 22 augustus was het precies 10 jaar geleden dat onderWERKwijs, de bedrijfsschool van Hollander Techniek van start ging. Wat begon als een kleine bedrijfsschool is inmiddels uitgegroeid tot een onderwijscentrum van formaat. Inmiddels zijn er maar liefst zes praktijkopleiders om het grote aantal studenten te begeleiden en zijn we veel succesverhalen rijker. Een mijlpaal om trots op te zijn! 

Bij Hollander Techniek vinden wij opleiding en ontwikkeling erg belangrijk. Daarom hebben wij in 2011 ons eigen opleidingscentrum opgericht. Yann Hollander, zoon van algemeen directeur Erik Hollander en kleinzoon van oprichter Jan Hollander, opende in dat jaar onderWERKwijs. De bedrijfsschool waarin wij onze medewerkers opleiden.

In 2021 bestaat onderWERKwijs 10 jaar. Een mijlpaal. In 10 jaar tijd heeft onderWERKwijs zich ontwikkeld tot erkend leerbedrijf waar jaarlijks tientallen monteurs worden opgeleid (onze Mio’s, Monteurs In Opleiding) en collega’s een studie of cursus volgen. Onze visie op opleiden is in al die jaren in stand gebleven: willen we ons onderscheiden, dan moeten we onze mensen zélf opleiden volgens onze eigen filosofie. Als zij zich ontwikkelen, dan liften wij als bedrijf mee.

Bekroond met awards

De kwaliteit van de bedrijfsschool blijft niet onopgemerkt. In 2017 en 2018 worden 2 belangrijke awards in de wacht gesleept. In 2017 wordt hybride docent Wijnand Pul van onderWERKwijs door Wij Techniek uitgeroepen tot TopCoach. Een kroon op het werk van Wijnand die al vanaf de start van onderWERKwijs met veel passie nieuwe monteurs opleidt. In 2018 wordt Hollander Techniek door SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) uitgeroepen tot Beste leerbedrijf Techniek en Gebouwde Omgeving. In het juryrapport staat: ‘De opleidingscultuur binnen Hollander Techniek motiveert de medewerkers en leerlingen enorm. Het creëert betrokkenheid en mensen voelen zich waardevol.’

onderWERKwijs en Aventus –  een gouden combinatie

Het opleiden van MIO’s door onderWERKwijs gebeurt al jaren in samenwerking met Aventus. Het regionale MBO opleidingscentrum in de Stedendriehoek Apeldoorn-Deventer-Zutphen. In 2018 wordt de samenwerking met Aventus verder uitgebreid. Leerlingen gaan niet meer naar Aventus voor hun theoretische opleiding, maar de docenten van Aventus komen naar het kantoor van Hollander Techniek om les te geven. Een mooi voorbeeld van hoe invulling wordt gegeven aan de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven.

onderWERKwijs groeit!

Anno 2021 is onderWERKwijs een solide en gedreven opleidingscentrum. Naast monteurs worden ook andere beroepsgroepen opgeleid, worden traineeships opgezet en worden diverse interne opleidingstrajecten voor alle medewerkers georganiseerd.

Op 3 september a.s. ondertekenen Hollander Techniek en SBB een samenwerkingsovereenkomst waarin eenduidige afspraken staan die gelden voor alle werklocaties van Hollander Techniek. Zo werken we samen met SBB aan de toekomst van onderWERKwijs. Een toekomst waar, in de woorden van Wijnand Pul gezegd, één ding vast staat:

“Bij onderWERKwijs mag je alles worden….behalve ongelukkig…”

I.v.m. de corona-maatregelen wordt het jubileum niet fysiek gevierd, maar vindt op 3 september een spetterende live-uitzending via YouTube plaats waarin we stil staan bij 10 jaar onderWERKwijs. Medewerkers van Hollander Techniek en diverse genodigden ontvangen hiervoor een uitnodiging.

Meer informatie over onderWERKwijs of interesse in het volgen van een opleiding? Klik hier.

Neem contact op | Hollander Techniek

Vragen over dit artikel? Neem contact op

Meer nieuws

Apenheul | Hollander Techniek

100 bomen voor jarige Apenheul

Nieuws12 juli 2021

Hoera, Apenheul blaast 50 kaarsjes uit! Een bijzondere mijlpaal waar Apenheul uitgebreid bij stil staat. Hollander Techniek en Apenheul werken al jaren nauw samen. Een bijzonder cadeau voor dit jubileum kon dan ook niet uitblijven….

CO2-competitie | Hollander Techniek

Eerste plaats door verduurzaming wagenpark

Nieuws5 juli 2021

Hollander Techniek heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Wij willen zo min mogelijk schade toebrengen aan de wereld om ons heen. Niet voor niets is het onze ambitie om in 2025 klimaatneutraal te werken. Eén van de stappen die wij hierin zetten is het elektrificeren van ons wagenpark. Mede hierdoor wonnen wij onlangs de eerste prijs in de ‘CO2-competitie’ van inkooporganisatie DGC. Daar zijn we best trots op!