Nieuws

Hollander Techniek wint Techniek Inclusief Award

Aandacht voor diversiteit en inclusie in de installatiebranche

Wij zijn heel blij te kunnen melden dat wij op woensdag 7 februari de Techniek Inclusief award hebben gewonnen. Hollander Techniek won in de categorie ‘groot bedrijf’ en mag zich twee jaar lang de meest inclusieve onderneming in de installatiebranche noemen. We zijn enorm trots op deze prijs!

Met de award wordt aandacht gevraagd voor diversiteit en inclusie in de installatiebranche. De initiatiefnemers, Techniek Nederland, Wij Techniek en de SER Diversiteit in Bedrijf, zijn op zoek naar inspirerende praktijkvoorbeelden die diversiteit en inclusiviteit in de installatiebranche vergroten.

Rob Beekhuis vertegenwoordigde Hollander Techniek tijdens de uitreiking en hield een inspirerende pitch waarin hij onze unieke aanpak, die door de jury werd geroemd toelichtte. Hollander Techniek koppelt inclusiviteit en diversiteit aan de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Dat biedt ons een kapstok om vast te stellen welke verbeteringen we kunnen doorvoeren en het garandeert ons dat we met de juiste dingen bezig zijn. Wij zien inclusie en diversiteit niet als doel op zich. Door het integraal te verankeren in onze cultuur en bedrijfsvoering, kan iedereen zich thuis voelen in onze organisatie. We zijn ervan overtuigd dat we op deze manier blijvend succes bereiken en inclusiviteit en diversiteit vanzelfsprekend zijn. Daarmee vormt het een solide basis voor innovatie en groei.

De jury van de Techniek Inclusief Award 2024 bestond uit drie leden met veel ervaring en deskundigheid op het gebied van diversiteit. Tanja Loeff-Hageman is vicevoorzitter van Techniek Nederland en directeur van Tibo-Veen. Sahar Yadegari is directeur-bestuurder van VHTO, het expertisecentrum voor genderdiversiteit in bèta, techniek en IT. Het derde jurylid, Seyit Yeyden, is managing partner van de Beroepentuin, een leer-werkconcept waar werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt worden opgeleid voor banen in de techniek en de zorg.

Jan IJzerman, plaatsvervangend DG Sociale Zekerheid en Integratie bij Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, reikte de Award uit.

Meer nieuws

OWW 10 jaar uitgelicht

Bedrijfsschool onderWERKwijs bestaat 10 jaar

Nieuws23 augustus 2021

Op 22 augustus was het precies 10 jaar geleden dat onderWERKwijs, de bedrijfsschool van Hollander Techniek van start ging. Een mijlpaal om trots op te zijn!

DSC 0189 voor site

Hollander Techniek en SBB intensiveren samenwerking

Nieuws7 september 2021

Op 3 september ondertekende Hollander Techniek een overeenkomst waarmee de samenwerking met SBB wordt geïntensiveerd. Hierin staat het begeleiden van studenten centraal en worden hierover eenduidige afspraken gemaakt die gelden voor alle werklocaties van Hollander Techniek.

PSOtrede3uitgelicht

Hollander Techniek behaalt trede 3 op PSO-ladder

Nieuws11 augustus 2022

Onlangs hebben wij Trede 3 bereikt op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) en daar zijn wij trots op! De PSO is het wetenschappelijk onderbouwde meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet en zichtbaar maakt.