Nieuws

Tweede leven voor de Raspberry Pi’s

Tweede leven voor de Raspberry Pi’s bij Perron038 en NewTechPark

Onlangs kwamen er enkele Raspberry Pi’s terug bij Hollander Techniek nadat ze waren ingezet in een klantproject. Belandden dit soort producten voorheen vaak via het magazijn in de recycling, nu krijgen de prima functionerende minicomputers een tweede leven. Studenten van de innovatiecentra NewTechPark in Apeldoorn en Perron038 in Zwolle gaan de apparaatjes nu hergebruiken. Hollander Techniek is via innovatiecentrum Perron038 aan het lectoraat verbonden.

Duurzaamheid

Bij Hollander Techniek staan duurzaamheid en circulariteit hoog in het vaandel. Het op een creatieve wijze hergebruiken van materialen is dan ook een onderdeel van de duurzaamheidsambitie van Hollander Techniek.

Het verminderen van afvalstromen is een grote maatschappelijke uitdaging die we moeten aanpakken op weg naar een circulaire economie. Door materialen direct te hergebruiken of ze een nieuwe bestemming te geven creëert Hollander Techniek een veel positievere milieu-impact dan bij het afvoeren en/of recyclen van deze elektronische materialen.

NewTechPark en Perron038

NewTechPark is een vereniging en helpt jongeren en volwassenen ontdekken hoeveel kansen techniek biedt. Van studie tot baan. Samen met slim onderwijs en innovatieve bedrijven uit de maakindustrie, procesindustrie en IT. Op het NewTechPark gaan leerlingen en studenten van voortgezet onderwijs en mbo de Raspberry Pi’s gebruiken voor aansturing van informatieschermen. Leden van de Apeldoornse computerclub HCC!apeldoorn geven de Raspberry Pi’s een tweede leven voor het aansturen van 3d printers op het Newtechpark.

Perron038 is dé plek voor de innovatieve maakindustrie in de regio Zwolle. Het Lectoraat Industriële Automatisering & Robotica gaat met  hbo-studenten van Windesheim de Raspberry Pi’s inzetten om te onderzoeken welke rol deze technologie kan spelen binnen de besturing van industriële processen. Hollander Techniek is via innovatiecentrum Perron038 aan het lectoraat verbonden.

Meer nieuws

Robotize HT

Samen met Koninklijke Auping naar meer circulariteit

Nieuws21 september 2022

Hollander Techniek werkt samen met Machinefabriek Geurtsen aan een volledig gerobotiseerde productielijn voor een nieuwe, circulaire matrassenlijn van matrassenproducent Auping. Medio 2023 zal de lijn operationeel zijn in de fabriek in Deventer.

CO2 Prestatieladder | Hollander Techniek

Samen voor duurzaamheid

Nieuws21 december 2021

Duurzaamheid zit al ruim 45 jaar in het hart van Hollander Techniek. Wij willen op geen enkele wijze schade toebrengen aan het milieu én streven naar een klimaat-neutrale bedrijfsvoering.