Hollander Techniek plaatst 223 zonnepanelen op het dak van Sprengeloo

08-06-2018
Onder toeziend oog van Wethouder Nathan Stukker en vmbo-ambassadeur Nancy Nuesink zijn er op dinsdag 6 juni 223 zonnepanelen geplaatst op het dak van het schoolgebouw. Dit is het eerste zogeheten gezamenlijke Buurtstroom-zonnedak van Apeldoorn

Dit collectieve zonnedak is bedoeld voor mensen die wel zonne-energie willen opwekken, maar zelf geen geschikt dak hebben of dit liever uit handen geven. De overheid heeft hiervoor de zogenoemde Postcoderoosregeling in het leven geroepen. Inwoners die binnen een bepaald postcodegebied wonen, kunnen hieraan deelnemen. Dit zonnedak geeft 23 buurtbewoners de mogelijkheid om hun eigen zonne-energie op te wekken. 

Voor duurzame energiecorporatie deA uit Apeldoorn is dit het eerste 'postcoderoosdak' in een reeks daken die op verschillende plekken in de stad moeten komen. Dat het dak van Sprengeloo wordt gebruikt, vindt directeur Gerjan van Dijken heel 'logisch'. "We leren onze leerlingen om gebruik te maken van groene energie en we werken als school aan een beter milieu. Daar komt bij dat we de opbrengsten van de zonnepanelen kunnen volgen en die gegevens gebruiken we in onze lessen, bijvoorbeeld bij natuurkunde en techniek."

Informatieavond 13 juni

Mensen die meer willen weten of die vragen hebben zijn welkom op de informatieavond over Buurtstroom, op 13 juni vanaf 19.30 in Sprengeloo.

Buurtbewoners met de postcodes 7311, 7312, 7313, 7314, 7315 of 7316 kunnen meedoen. Via de website van Buurtstroom Apeldoorn is de inschrijving geopend. Binnenkort volgen meer daken, zoals het dak op Kringloopbedrijf Foenix aan Aruba en Foenix aan de Molenmakershoek. Ook daar geldt dat buurtbewoners die in hetzelfde of het direct aangrenzende postcodegebied van de betreffende locatie wonen, mee kunnen doen.

Aanmelden kan via de website van Buurtstroom Apeldoorn.

Deel deze pagina: