Project

Restaurant Huis 56

Een bijzonder concept

De stoelen waarop je hebt gezeten tijdens een heerlijk diner direct mee naar huis nemen? Dat kan bij restaurant en meubelwinkel Huis 56 in Ugchelen. Na een flinke verbouwing, waarbij het oude pand compleet gestript en opnieuw opgebouwd is, is het restaurant nu open. Hollander Techniek was tijdens deze verbouwing verantwoordelijk voor de elektrotechnische- en werktuigbouwkundige installaties.

Restaurant én meubelwinkel

Eigenaren Mike Heemsbergen en Hans Grefhorst zetten samen met hun team een bijzonder concept neer. In het verbouwde pand, wat eerder diende als meubel- en woonaccessoires winkel, is nu een restaurant gerealiseerd. In de loods achter het pand gaat de meubelwinkel verder. Hier kun je onder andere de meubels en andere artikelen uit het restaurant kopen.

Samenwerken op vertrouwen

Hollander Techniek heeft in samenwerking met Hans Grefhorst al meerdere projecten afgerond. Martin Zwartjes, Projectleider Utiliteit bij Hollander Techniek, “In opdracht van Hans hebben we onder andere het nieuwe kantoor inclusief magazijn voor Oranje BV in Apeldoorn en twee kantoorpanden aan de Veenweg in Apeldoorn voorzien van nieuwe elektrotechnische- en werktuigbouwkundige installaties. Het is voor ons een compliment dat we wederom het vertrouwen hebben gekregen mee te werken aan een verbouwing van het pand, dit keer in Ugchelen.”

Techniek past bij de stoere inrichting

Het harde werken heeft zijn vruchten afgeworpen. Het restaurant heeft een stoere inrichting gekregen en toch voelt het er heel huiselijk aan. Marco Zwiers, Werkvoorbereider Elektrotechniek bij Hollander Techniek. “Bij het installeren van de elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties hebben wij rekening gehouden en meegedacht met de wensen van Mike en Hans. Zo hebben we een stoer en duurzaam lichtplan in elkaar gezet. Daarnaast is er bijvoorbeeld gekozen voor strakke en moderne wandcontactdozen en kabelgoten in het zicht voor een industriële look. Hierdoor passen alle installaties helemaal bij de uitstraling die Mike en Hans voor ogen hadden.”

Ventilatie installaties gecombineerd tot één systeem

De grootste uitdaging, wat betreft installatietechniek, zat bij Huis 56 in de ventilatie. Er is gekozen om de keukenventilatie te combineren met de ventilatie in het restaurant Martin: “We hebben de ventilatie installaties van meerdere partijen gecombineerd tot één systeem. Dit hebben we gedaan om een goede luchtbalans te realiseren zodat je de luchtjes uit de keuken niet in het restaurant kunt ruiken. Dit biedt voor de bezoekers een aangenaam klimaat waarbij je fijn kunt genieten van de entourage en het eten.” Daarnaast heeft Hollander Techniek het pand voorzien van binnen- en buitenriolering en de water- gas en verwarmingsinstallaties. Bij het installeren van de nieuwe installaties is zoveel mogelijk rekening gehouden met het hergebruiken van de oude (componenten van de) installaties.

Kijk voor meer informatie over restaurant en woonwinkel Huis 56 op hun website.

Projectinformatie

Opdrachtgever
Restaurant huis 56
Oplevering
2020
Locatie
Ugchelen
Bastian Hoonhorst | Hollander Techniek

Bastian Hoonhorst

Adviseur Utiliteit

Wilt u meer weten over de projecten en expertises in de markt kantoren en gebouwen? Dan moet u bij Bastian zijn. Bastian heeft ruime ervaring in de vastgoed en weet zo precies wat de beste oplossing is.

Relevante projecten

A Roland Holst College uitgelicht

A. Roland Holst College

Onderwijs

Het A. Roland Holst College is gevestigd in een mooi monumentaal pand, waar helaas het binnenklimaat niet optimaal was. Ter verbetering van het binnenklimaat heeft Hollander Techniek het schoolgebouw mogen voorzien van onder andere een ventilatiesysteem dat de luchtkwaliteit, conform de Frisse Scholen, kan garanderen.

Apenheul | Hollander Techniek

Apenheul

Kantoren en gebouwen

Inmiddels werken Hollander Techniek en Apenheul al bijna 10 jaar samen. Het gaat daarbij om veel meer dan 'enkel' het aanleggen van techniek...

Centerside Amersfoort | Hollander Techniek

Centerside Amersfoort

Kantoren en gebouwen

In opdracht van vastgoedontwikkelaar Grehamer & Company werd een oud redactiepand getransformeerd naar moderne woningen. Als onderdeel van het bouwteam realiseerde Hollander Techniek de elektrotechnische- en werktuigbouwkundige installaties.