Vitens Holten

Vitens Holten en Hollander Techniek

Opdrachtomschrijving

Drinkwaterleverancier Vitens wilde haar productiebedrijf in het Overijsselse Holten vernieuwen. Zo is er een geheel nieuwe filterinstallatie gebouwd voor het ontharden van ruw water. Aan Hollander Techniek de taak om de elektrotechnische installaties te ontwerpen, tekenen en bedrijfsvaardig op te leveren. De besturing van de installaties moest gerealiseerd worden op basis van de Vitens-standaardblokken VIPAS (Vitens Proces Automatisering Standaard).

Oplossing

Hollander Techniek heeft de complete nieuwbouw van de E-Installatie van het huidige pompstation gerealiseerd. Dit omvatte o.a. het engineeren, leveren, opstellen, aansluiten en testen van een hoofdverdeler en drie onderverdelers. Daarnaast heeft Hollander Techniek het ontwerpen, leveren, aansluiten en testen van acht besturingskasten en het leggen van een glasvezelnetwerk tussen de diverse gebouwen en PLC’s op zich genomen.

De besturing is gerealiseerd op basis van de VIPAS-blokken. Hierbij is een koppeling tot stand gebracht met de centrale bedienpost in Zwolle.

Neem contact op

Richard Vos 
Projectmanager Industrie
055-3681111 | 

Mail Richard Vos

Projectinfo

Opdrachtgever:

Vitens N.V.

Doorlooptijd:

april 2011 - december 2012

Locatie:

Holten

Segment:

Water

Deel deze pagina: