Nieuws

Eerste mijlpaal in project Ennatuurlijk

Geslaagd met vlag en wimpel voor P1-storing

Sinds de zomer van 2020 is Hollander Techniek aan de slag voor Ennatuurlijk. Een halfjaar later hebben we, hetzij niet helemaal gepland, onze eerste mijlpaal behaald! Geheel onverwachts werd er een P1-storing veroorzaakt. De storing was een test om te kijken of de servicepartijen deze goed afhandelden in samenwerking met andere partijen. Doordat de storing onaangekondigd plaatsvond, konden we in de praktijk ervaren hoe hierop werd geacteerd door alle betrokken partijen.

Een goede samenwerking

Voor Ennatuurlijk werkt Hollander Techniek aan het ontwikkelen van een nieuwe en efficiëntere cloudoplossing. In de nieuwe dataoplossing is een centrale cloudoplossing gecreëerd waarin alle informatie wordt opgeslagen en verwerkt. Dit maakt het mogelijk dat er een centraal systeem gebruikt wordt voor álle warmtenetten. Hierdoor wordt efficiënter gewerkt en is het mogelijk om sneller te reageren op storingen en afwijkingen in de warmtenetten. Aan dit project werken wij samen met een aantal partijen:

  • Ennatuurlijk – Opdrachtgever en eigenaar van de warmtenetten.
  • Conclusion – Ketenregisseur. Verantwoordelijk voor de hosting van datacenter en service.
  • Veolia -Verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken, beheer en onderhoud.

Functioneert alles weer?

De systemen zijn in de datacentra van Conclusion geplaatst, waar uiteindelijk een storing is ontstaan. Afhankelijk van de ernst van zo’n storing wordt deze automatisch gedetecteerd. Niels Spiegelenberg, Lead Software Engineer bij Hollander Techniek en Systeem & Solution Architect binnen dit project vertelt: ‘‘Op het moment dat systemen echt platliggen, worden die eigenlijk al door Conclusion geconstateerd. Wij hadden een configuratiefout op de server gemaakt, het gevolg hiervan was dat er kritische systemen uitvielen. Dat is geconstateerd als een P1 incident. De eerste stap is dat Conclusion gaat schakelen met verschillende partijen. Hiervoor wordt een conference call opgezet met de belangrijkste partijen. Omdat er bij deze P1 storing is geconstateerd dat het een systeem van Hollander Techniek raakt, waren wij aanwezig bij de conference call.’’

Tijdens zo’n call wordt gekeken naar wat het probleem is, hoe dit opgelost moet worden en welke acties hiervoor door wie ondernomen moeten worden. ‘‘Uiteindelijk zijn de uitgevallen systemen hersteld en is de configuratiefout opgelost. Veolia controleert vervolgens of alles weer naar behoren functioneert en wij bevestigen dit. Ook Conclusion checkt de eigen systemen en of deze weer goed werken. Om te zorgen dat de eindgebruiker zo min mogelijk hinder ondervindt is er gekozen voor functieherstel. Het is dan mogelijk dat nog niet alle systemen ‘up and running’ zijn, maar de eindgebruiker beschikt wel zo snel mogelijk weer over warmte’’, aldus Niels.

Op de hoogte

Ennatuurlijk moet, als eigenaar van de warmtenetten, uiteraard op de hoogte gebracht worden van een P1 storing. Gedurende de storing ontvangt Ennatuurlijk verschillende updates. Zij krijgen informatie over hoeveel eindgebruikers de storing treft, wat de impact hiervan is en dat we ermee bezig zijn. Wanneer klanten dan bellen over een storing of met een klacht, is Ennatuurlijk altijd op de hoogte. Dit geeft ze de mogelijkheid om de meest recente status naar de eindgebruiker te communiceren. Wanneer de storing is opgelost krijgt Ennatuurlijk hier uiteraard ook bericht van.

‘‘Samenvattend kunnen we concluderen dat we met alle partners hier met vlag en wimpel voor zijn geslaagd. Dit geeft ons heel veel vertrouwen in de toekomst, naast de techniek zijn ook alle afspraken welke we het afgelopen jaar hebben gemaakt in de praktijk succesvol getest.’’

Carel van de Geijn, programma manager Luxovius

Ontwikkelpunten

Een eerste test en een goede reflectie gaan hand in hand samen. Niels: ‘‘Uit deze P1 storing hebben wij verschillende ontwikkelpunten meegenomen. De procedure verliep heel goed, wel zijn er een aantal verbetervoorstellen uit voortgekomen. Alle partijen hebben van deze P1 storing mogen leren. Bij een volgende P1 storing lopen deze processen beter, doordat we de verbeteringen nu direct oppakken.’’

Een goed ingerichte testomgeving

Om Ennatuurlijk en hun eindgebruikers zo goed mogelijk van dienst te zijn, moeten we ervoor zorgen dat zij zo min mogelijk last ervaren van de ontwikkelingen die wij doorvoeren. ‘‘Hiervoor hebben wij een testomgeving gecreëerd. In deze testomgeving testen we of wat we gemaakt hebben goed functioneert. Wanneer dit het geval is hevelen we de ontwikkeling over naar de productieomgeving. Met onze testomgeving kunnen wij in alle rust ontwikkelen en zowel Veolia als de eindgebruiker ondervinden daar nauwelijks tot geen hinder van. Hiermee proberen we P1 incidenten op voorhand al te voorkomen’’, aldus Niels.

Richard Vos | Hollander Techniek

Vragen over dit artikel? Neem contact op

Meer nieuws

Hermann Wesselink College | Hollander Techniek

Hermann Wesselink College opgeleverd

Nieuws4 december 2020

Een jaar lang zagen leerlingen en docenten van het Hermann Wesselink College van dichtbij hoe hun nieuwe school werd gebouwd. Een groter, duurzamer en moderner gebouw, met als ultiem streven voldoen aan de eisen van Frisse Scholen Klasse B. Vandaag is het schoolgebouw officieel opgeleverd door het bouwteam.

inspectie2

Hollander Techniek behaalt SCIOS scope 10 certificering

Nieuws16 november 2020

Waar moet je op letten tijdens een scope 10 inspectie, hoe beoordeel je de brandrisico’s en hoe breng je deze vervolgens in kaart? Dat weten onze inspecteurs uit Team Inspectie. Onze inspecteurs zijn volgens de richtlijnen van SCIOS scope 10 opgeleid en mogen zich betrouwbare en vakkundige inspecteurs noemen.

AG logistics | Hollander Techniek

Hollander Techniek werkt aan circulair distributiecentrum

Nieuws26 november 2020

AG Logistics Services bouwt in Ede aan hun nieuwste en grootste locatie die ruimte biedt voor 42.000 palletplaatsen. Hollander Techniek is in samenwerking met systeemintegrator Leertouwer verantwoordelijk voor de E- en de WTB-installaties.