Nieuws

Van buiten naar binnen

Praktijkopleider Vincent Baan vertelt

Vincent Baan ziet zichzelf als monteur, maar heeft sinds een paar maanden toch een switch gemaakt binnen Hollander Techniek en is nu praktijkopleider. “Ik ben 23 jaar lang monteur geweest en nu zit ik op kantoor. Dat is zeker even wennen, maar ik ben blij dat ik de stap heb gemaakt!”

Je bent nu praktijkopleider. Had je dat van te voren zo bedacht?

“Niet perse, maar als leidinggevend- en chef monteur was ik altijd al bezig met het begeleiden van monteurs in opleiding. Ik leg graag dingen zo simpel mogelijk en op een positieve manier uit. Ik word enthousiast als ik een ander zie groeien. Dus toen de eerste keer de functie van praktijkopleider beschikbaar kwam heb ik meteen gesolliciteerd. Helaas ben ik het toen niet geworden, maar ondertussen was ik zo gemotiveerd om de stap naar praktijkopleider te maken dat ik verschillende cursussen ben gaan volgen. Ik was dus goed voorbereid toen er een jaar later weer een vacature open stond. Mijn motivatiebrief heb ik opgestuurd en met succes! Sinds 1 juli 2020 ben ik praktijkopleider bij het team onderWERKwijs.”

Wat doe je als praktijkopleider?

“Ik ben verantwoordelijk voor de praktijkontwikkeling van de MIO’s. Ik ondersteun, begeleid en informeer ze. Daarnaast beoordeel ik samen met de werkplekbegeleider hun praktische vaardigheden op het project waar ze werkzaam zijn. Dat betekent dat ik iedere week een aantal werkbezoeken doe. Als ik bij een MIO langskom, laten ze altijd met enthousiasme zien wat ze hebben gemaakt. Doordat ik zelf zolang als monteur heb gewerkt kan ik goed levelen met ze. De manier van werken, communiceren en aanpak is mij bekend. Maar ik herken ook de valkuilen en de dingen waar ze tegenaan lopen. Samen zoeken we vervolgens naar de juiste oplossing. En op mijn beurt leer ik ook weer heel veel van hen. Ik was WTB-monteur en nu leer ik ook veel over de E-kant.”

En zit je nu helemaal op je plek?

“Ja, dat absoluut. De doorgroeimogelijkheden, de warmte van het bedrijf en de inzet op de jeugd waren voor mij zo’n vier jaar geleden de reden om bij Hollander Techniek te solliciteren. In eerste instantie niet met de intentie om voor onderWERKwijs te gaan werken, maar ik ben heel blij dat ik deze stap heb kunnen maken. Op het gebied van lesgeven heb ik nog veel te leren, maar ik heb het geluk dat ik naast twee zeer ervaren techniekdocenten mag werken, Wijnand en Marcel. Daar leer ik heel veel van. Bovendien begin ik binnenkort met een HBO studie om mijn lerarenskills te verbeteren, zodat ik in de toekomst ook een eigen klas goed kan begeleiden.”

Wat wil jij de MIO’s meegeven?

“Zorg dat je op de goede plek zit en dat je met enthousiasme leert en werkt. Ik ben niet het enige bewijs van de doorgroei- en ontwikkelingsmogelijkheden binnen Hollander Techniek. Ook de MIO’s die bij ons binnenkomen ontwikkelen zichzelf tot ervaren monteurs, projectleiders en wie weet bekleden ze later een directiefunctie. En dat ik daaraan mag bijdragen vind ik heel bijzonder. Kijk naar je eigen kwaliteiten, blijf altijd leren en doe iets wat waar je blij van wordt.”

Neem contact op | Hollander Techniek

Vragen over dit artikel? Neem contact op

Meer nieuws

EnnatuurlijkP1 | Hollander Techniek

Eerste mijlpaal in project Ennatuurlijk behaald

Nieuws8 maart 2021

Geheel onverwachts werd er een P1-storing veroorzaakt in het project Ennatuurlijk. De storing was een test om te kijken of de servicepartijen deze goed afhandelden in samenwerking met andere partijen.

Hermann Wesselink College | Hollander Techniek

Hermann Wesselink College opgeleverd

Nieuws4 december 2020

Een jaar lang zagen leerlingen en docenten van het Hermann Wesselink College van dichtbij hoe hun nieuwe school werd gebouwd. Een groter, duurzamer en moderner gebouw, met als ultiem streven voldoen aan de eisen van Frisse Scholen Klasse B. Vandaag is het schoolgebouw officieel opgeleverd door het bouwteam.

AG logistics | Hollander Techniek

Hollander Techniek werkt aan circulair distributiecentrum

Nieuws26 november 2020

AG Logistics Services bouwt in Ede aan hun nieuwste en grootste locatie die ruimte biedt voor 42.000 palletplaatsen. Hollander Techniek is in samenwerking met systeemintegrator Leertouwer verantwoordelijk voor de E- en de WTB-installaties.