Project

Bosch Thermotechniek

Uitdagende splitsing van elektrotechnische installaties

Bosch Thermotechniek, de organisatie achter de verwarmingsmerken Bosch en Nefit, is deels gehuisvest in hetzelfde gebouwencomplex als de verzelfstandigde ijzergieterij Nefit Industrial. Eind 2017 werd het complex in Deventer opgedeeld in twee afzonderlijke gebouwen. De basisvoorzieningen zoals energie, water en gas moesten daardoor ook gescheiden worden. Dit vereiste een splitsing van de elektrotechnische installaties op middenspannings- en laagspanningsniveau. Hollander Techniek is al langere tijd de kennispartner (op het gebied van machinebesturing en NEN 3140 arbeidsmiddelen keuring) van Bosch Thermotechniek en mocht dit uitdagende project in goede banen leiden.

De productie van highend CV-ketels

Wim Assink is Gebouwenbeheerder bij Bosch Thermotechniek en heeft samengewerkt met Hollander Techniek tijdens het traject. Wim: “Wij maken CV-ketels van hoogwaardige kwaliteit. Voor de nieuwste generatie HR-ketels, is de nieuwste technologie benodigd. De R&D-specialisten (research en development) hebben daarom in het gebouw een uniek laboratorium tot hun beschikking, waar internationale technische kennis en ervaring samenkomen. Tijdens de splitsing van de elektrische installaties mocht de productie van de CV-ketels niet stil komen te liggen. Ook het researchgebouw moet dus gewoon kunnen doordraaien. Een mooie uitdaging voor Hollander Techniek!”

Betrouwbare productie door noodstroomvoorziening

Het project bestond uit het vervangen van de transformators, de traforuimtes én de realisatie van de NSA-aansluitingen (noodstroomaggregaat aansluitingen). Een andere belangrijke factor tijdens het project, was het inkoopstation dat aangepast moest worden. Wim: “In het inkoopstation moest een gedeelte voor Nefit Industrial en een gedeelte voor Bosch Thermotechniek gerealiseerd worden. Een unieke en bijkomende oplossing was de realisatie van meerdere inkoppelpunten voor noodstroomaggregaten aan de buitenkant. Als er op dit moment één van de transformators kapot gaat, dan kan er direct een noodstroomaggregaat aangesloten worden. De verbinding met de defecte transformator wordt dan uitgeschakeld voor reparatie en het noodaggregaat neemt tijdelijk de functionaliteit over. Zo kunnen we altijd in productie blijven.”

Niet zeuren maar poetsen

Het gehele project is uiteindelijk in 4 weken afgerond. Wim: “De betrokken monteurs en medewerkers van Hollander Techniek hebben geen negen-tot-vijf-mentaliteit. Ze stonden er altijd als we ze nodig hadden, ook al was het weekend of 11 uur in de avond. Alle werkzaamheden werden in goed overleg gepland, zodat de productie van de CV-ketels door kon gaan. Dit heeft ervoor gezorgd dat we de afgesproken planning hebben gehaald. Het eindresultaat heeft een hoge kwaliteit en dat was niet gelukt zonder de innovatieve ideeën van Hollander Techniek!”

Projectinformatie

Opdrachtgever
Bosch Thermotechniek
Oplevering
2017
Locatie
Deventer
Expertises

“De medewerkers van Hollander Techniek stonden er altijd als we ze nodig hadden. Alle werkzaamheden werden in goed overleg gepland. Waardoor we precies binnen de afgesproken planning klaar waren.”

Wim Assink, senior technisch specialist gebouwenbeheerder bij Bosch Thermotechniek

Richard Vos | Hollander Techniek

Richard Vos

Projectmanager industrie

Heeft u een vraag over technische oplossingen in industrie? Dan bent u bij Richard Vos aan het juiste adres. Door zijn jarenlange ervaring weet hij als geen ander de juiste automatiseringsoplossing voor elk vraagstuk.

Meer projecten

AFP | Hollander Techniek

Apeldoorn Flexible Packaging

Maakindustrie

Nieuwe Automated Guided Vehicle’s, een nieuw Manufacturing Execution System en een Fleet Management Systeem voor Apeldoorn Flexible Packaging. Een groot project met veel impact op het gehele proces.

Ben & Jerry's - referentie | Hollander Techniek

Ben & Jerry’s

MaakindustrieFoodindustrie

Recent heeft Hollander Techniek de verdelers vervangen bij ijsfabrikant Ben & Jerry's. Continuïteit en snelheid was hierbij belangrijk, de fabriek moest natuurlijk wel blijven draaien.

ESA | Hollander Techniek

ESA B.V.

Foodindustrie

Hollander Techniek voert voor vleesverwerker ESA al jarenlang vele multidisciplinaire technische deelprojecten uit. Van het installeren van overzichtcamera's tot het realiseren van middenspanningsinstallaties.