Project

Brandweerkazerne Beekbergen

Uitbreiding voor brandweer Beekbergen

Als je met gevaar voor eigen leven de levens van anderen red verdien je een mooie, ruime huisvesting. Dit geldt natuurlijk ook voor de helden van de brandweer in Beekbergen. De brandweerpost aan de Jan van Schaffelaarweg in Beekbergen kon wel een opknapbeurt gebruiken. De oude post voldeed niet meer. Bovendien kon de oude politiepost, welke aan de kazerne vastzit, overgenomen worden. De brandweerkazerne kon hierdoor uitgebreid worden met douches en een kantoorruimte. Aan Hollander Techniek de taak om de elektrotechnische- en werktuigbouwkundige installaties uit te voeren. 

Renoveren en integreren

In samenwerking met hoofdaannemer Draisma werd de oude brandweerkazerne gerenoveerd en de bestaande politiepost geïntegreerd in de kazerne. Voor Hollander Techniek betekende dit dat de installaties van beide panden samengevoegd moesten worden tot één. Zo is er één hoofdaansluiting gemaakt voor gas, water en elektra. Daarnaast is verwarmingsinstallatie vernieuwd net als het ventilatiesysteem. In het gedeelte waar eerst het politiebureau gevestigd was is nu een kantoor gerealiseerd. De werkplekken zijn voorzien van aansluitingen voor zowel data als elektra. De hoofdingang is verplaatst en daarmee moest ook de beveiliging geüpdatet worden.

Hete vuren

De bestaande kazerne beschikte niet over douches, iets wat volgens de Arbowetgeving wel noodzakelijk is. En wat is er nu lekkerder dan een douche als je voor hete vuren hebt gestaan. Dankzij de uitbreiding van de kazerne kon dit gerealiseerd worden in de voormalige politiepost. Om de douches te voorzien van warm water is de CV verplaatst zodat de het leidingwerk makkelijk aangesloten kon worden. Ook de toiletgroep, die al in het bestaande pand aanwezig was, kon wel een renovatie gebruiken. Hollander Techniek heeft het leidingwerk deels vernieuwd en nieuwe toiletten, wastafel en kranen geplaatst.

Passen en meten

Aangezien het hier ging om bestaande bouw, was het een uitdaging om de wensen in te passen. Met passen en meten kom je dan een heel eind. Samen met Draisma hebben we gekeken hoe we alles zo mooi en functioneel mogelijk konden verwerken met daarbij het beschikbare budget in ons achterhoofd.

Projectinformatie

Opdrachtgever
VNOG
Gebruiker
Brandweerkorps Beekbergen
Locatie
Beekbergen
Edwin Roeterdink | Hollander Techniek

Edwin Roeterdink

Adviseur elektrotechniek

Wilt u meer weten of over oplossingen op het gebied van elektrotechniek? Dan bent u bij Edwin Roeterdink aan het juiste adres. Met zijn jarenlange ervaring en prachtige projecten op zijn naam weet hij u als geen ander te voorzien van het juiste advies.

Meer projecten

A Roland Holst College uitgelicht

A. Roland Holst College

Onderwijs

Het A. Roland Holst College is gevestigd in een mooi monumentaal pand, waar helaas het binnenklimaat niet optimaal was. Ter verbetering van het binnenklimaat heeft Hollander Techniek het schoolgebouw mogen voorzien van onder andere een ventilatiesysteem dat de luchtkwaliteit, conform de Frisse Scholen, kan garanderen.

Habeco - referentie | Hollander Techniek

Habeco

Kantoren en gebouwen

Waarom een gehele installatie vervangen als er onderdelen nog goed zijn? Dat is precies de vraag die Hollander Techniek zichzelf stelde bij de ombouw van de klimaatinstallaties van Habeco. De ombouw van de luchtbehandelingskast functioneerde nog prima, maar het ‘hart’ van de installatie was wel toe aan vervanging.

Van Merkensteijn uitgelicht

Van Merksteijn

Industrieel vastgoed

Van Merksteijn renoveerde een bestaande hal om een nieuwe tweede poedercoatlijn te kunnen plaatsen. Aan Hollander Techniek de taak om voor deze productielijn alle elektrotechnische - en werktuigbouwkundige werkzaamheden te realiseren.