Project

Loparex

Van eerste vraag naar gewonnen vertrouwen

Loparex is een toonaangevende en wereldwijde fabrikant in de papierverwerkende industrie. De moedermaatschappij van dit Apeldoornse bedrijf is gevestigd in Amerika. Honderden mensen werken dagelijks aan het vervaardigen van inpakmaterialen, het personaliseren van papier en het aanbrengen van coatings op papier. De eindproducten worden speciaal op maat gemaakt voor de afnemers die hier naar vragen. De grote rollen papier die dagelijks op volle toeren draaien, vragen om een goed gestroomlijnd productieproces en LEAN productielijnen. De beginvraag aan Hollander Techniek was om de technische dienst te ondersteunen bij het realiseren van een betrouwbaar productieproces.

In 2016 werd vanuit Loparex de behoefte uitgesproken aan een betrouwbare partij die hen over de hele breedte kon voorzien en ondersteunen. Aanleiding was een (te) groot aantal verstoringen in de bestaande productielijnen. Een partner die letterlijk meeloopt in de Technische Dienst, 24/7 paraat staat om te helpen bij incidenten en meedenkt in het oppakken van projecten. Om te bewijzen dat Hollander Techniek dé partner was die ze zochten, mocht eerst de CM4 – coating machine 4 – onder handen worden genomen. Deze coatingmachine draaide niet optimaal, vertoonde verstoringen en bevindt zich midden in het primaire proces van Loparex. Een doorlooptijd rondom deze verbeterslag van maximaal een week was het uitgangspunt. Voorbereiding, planning en een korte downtijd waren dus een vereiste.

Één aanspreekpunt in plaats van meerdere

In 2017 werd het project rondom de CM4 opgeleverd, binnen budget uitgerold en volgens planning in productie genomen. Loparex heeft naar aanleiding hiervan besloten om de ondersteuning die door de kleinere partijen werd geboden, te vervangen door de expertise van één partij: Hollander Techniek. Philippe Zeelenberg, Maintenance Manager Loparex Apeldoorn, zegt hierover: “We waren op zoek naar een partij die volume, meerwaarde en proactieve oplossingen biedt. Hollander Techniek levert wat er gevraagd wordt en plant zelf evaluaties. Hierdoor blijft de kwaliteit van de dienstverlening hoog. Wij bieden hen tevens een leeromgeving voor junior TD’ers en slaan zo de handen in één.” Alle werkzaamheden die iets met elektrotechniek te maken hebben, worden door Hollander Techniek uitgevoerd. Het draaien van diensten, ondersteunen in de eerste lijn en aanwezig zijn op de werkvloer, behoort tot de standaard werkzaamheden. Op die manier weet Hollander Techniek wat er speelt op de werkvloer en zijn we betrokken bij de optimalisatie van productielijnen.

Samen richting de toekomst

Het volgende project dat op de rol stond, was de optimalisatie van de Extruderlijn. Deze machine brengt een laagje plastic aan op het papier. Deze specifieke productielijn was verouderd en vergde optimalisatie aanpassingen. Hollander Techniek heeft meegedacht in het projectmatig inventariseren en gekeken naar de mogelijkheden om de lijn de verbeteren. Het Extruder-project is in november 2018 met succes afgerond. Vanaf de eerste opdracht tot op heden is Hollander Techniek de betrouwbare kennispartner in het primaire productieproces van Loparex.

Projectinformatie

Opdrachtgever
Loparex
Locatie
Apeldoorn

"We waren op zoek naar een partij die volume, meerwaarde en proactieve oplossingen biedt. Hollander Techniek levert wat er gevraagd wordt en plant zelf evaluaties. Hierdoor blijft de kwaliteit van de dienstverlening hoog. Wij bieden hen tevens een leeromgeving voor junior TD’ers en slaan zo de handen in één.”

Philippe Zeelenberg, Maintenance Manager, Loparex Apeldoorn

Richard Vos | Hollander Techniek

Richard Vos

Projectmanager industrie

Heeft u een vraag over technische oplossingen in industrie? Dan bent u bij Richard Vos aan het juiste adres. Door zijn jarenlange ervaring weet hij als geen ander de juiste automatiseringsoplossing voor elk vraagstuk.

Relevante projecten

AFP | Hollander Techniek

Apeldoorn Flexible Packaging

Maakindustrie

Nieuwe Automated Guided Vehicle’s, een nieuw Manufacturing Execution System en een Fleet Management Systeem voor Apeldoorn Flexible Packaging. Een groot project met veel impact op het gehele proces.

Bosch Thermotechniek | Hollander Techniek

Bosch Thermotechniek

Industrieel vastgoedMaakindustrie

Het complex van Bosch Thermotechniek werd opgedeeld in twee afzonderlijke gebouwen. Om dit te realiseren moest een splitsing van de elektrotechnische installaties op middenspannings- en laagspanningsniveau plaats vinden.

Interface | Hollander Techniek

Interface

Maakindustrie

Hollander Techniek heeft Interface – een internationale producent van design tapijttegels – hulp geboden en als meedenkende kennispartner praktische oplossingen aangedragen op het gebied van machineveiligheid.