Project

Zwembad Het Wedde

Slimme zwembadtechniek voor zwembad Het Wedde

In de onderhoudsweken van het zwembad Het Wedde in Voorschoten werden in 2019 niet alleen de standaard werkzaamheden uitgevoerd. Naast het onderhoud aan de filters en het vervangen van alle kapotte tegels werd de wens om het zwembad efficiënter te kunnen beheren vervuld. Aan Hollander Techniek de taak om dit te realiseren met behulp van slimme aanpassingen aan de zwembadinstallaties.

Van handmatig naar automatisch spoelen

Hollander Techniek heeft een aantal ingrepen gedaan bij zwembad Het Wedde. In de oude situatie moesten de filtersystemen van de diverse baden handmatig gespoeld worden. Om deze handeling te automatiseren zijn alle benodigde afsluiters voorzien van pneumatische motoren (deze werken op luchtdruk). Bovendien kunnen de afsluiters voortaan aangestuurd worden vanuit het centrale gebouwbeheersysteem (Priva). Hierdoor kunnen de baden automatisch gespoeld worden en zijn alle gegevens van een afstand uit te lezen.

Daarnaast heeft Hollander Techniek kleine aanpassingen doorgevoerd aan de meet- en regeltechniek van het zwembad om ervoor te zorgen dat het beheren en besturen van alle zwembadsystemen een stuk efficiënter en op een gebruiksvriendelijke manier mogelijk is. Lees hier meer over onze expertises meet- en regeltechniek.

Knap staaltje werk

Gerard van Hal, directeur van Sportfondsen Voorschoten B.V. : “Samen, in goed overleg met Hollander Techniek, hebben we een duidelijke planning gemaakt van de werkzaamheden. Een flinke uitdaging, maar het paste allemaal binnen de onderhoudsweken. Inmiddels zijn alle werkzaamheden succesvol afgerond en functioneert de automatische spoeling prima. Dankzij die aanpassingen wordt het besturen van het zwembad een stuk gebruiksvriendelijker. Er is daarmee echt een knap staaltje werk geleverd!”

Projectinformatie

Markt
Opdrachtgever
Sportfondsen Voorschoten B.V.
Gebruiker
Zwembad Het Wedde
Locatie
Voorschoten
Oplevering
2019

Dankzij de aanpassingen is het besturen van het zwembad een stuk gebruiksvriendelijker. Er is daarmee echt een knap staaltje werk geleverd!”

Gerard van Hal, directeur van Sportfondsen Voorschoten B.V.

Bastian Hoonhorst | Hollander Techniek

Bastian Hoonhorst

Adviseur

Wilt u meer weten over de projecten en expertises in de markt kantoren en gebouwen? Dan moet u bij Bastian zijn. Bastian heeft ruime ervaring in de vastgoed en weet zo precies wat de beste oplossing is.

Herman Wesselink College | Hollander Techniek

Hermann Wesselink College

OnderwijsKantoren en gebouwen

Een nieuwe school die klaar is voor de toekomst’, zo luidde de wens van het Hermann Wesselink College (HWC). Hollander Techniek was in dit UAV-GC traject verantwoordelijk voor alle technische installaties. Van ontwerp tot nazorg.

Ben & Jerry's - referentie | Hollander Techniek

Ben & Jerry’s

MaakindustrieFoodindustrie

Recent heeft Hollander Techniek de verdelers vervangen bij ijsfabrikant Ben & Jerry's. Continuïteit en snelheid was hierbij belangrijk, de fabriek moest natuurlijk wel blijven draaien.

Intratuin | Hollander Techniek

Intratuin

Retail

Voor de Intratuin in Deventer, Almelo, Apeldoorn en Lochem heeft Hollander Techniek een nieuw toegangscontrole- en beveiligingssysteem mogen installeren.