ESA

VanDrie GroupOpdrachtomschrijving en oplossing

De ESA is een zeer moderne en flexibele slachterij en maakt onderdeel uit van de VanDrie Group. De ESA levert een breed assortiment van kalfsvleesproducten, afgestemd op de wensen van de klanten over de hele wereld. Productiestilstand is daarom geen optie. Maar wat als de stroomvoorziening van de hele fabriek aan vervanging toe is? Of de machines en installaties aan het einde van hun levenscyclus en dus aan vervanging toe zijn? Geen probleem zeiden we vanuit Hollander Techniek. Vele multidisciplinaire technische deelprojecten hebben wij de afgelopen jaren bij de ESA mogen uitvoeren.

Stroomvoorziening
Bij controle van de transformatoren door Liander, bleken de tranformatoren in slechte staat. Door uitbreiding van de fabriek in de afgelopen jaren zaten de trafo’s inmiddels tegen hun maximale vermogen aan. Ook de hoofdverdeler en de bekabeling hadden hun beste tijd gehad. Echter vervangen van de totale stroomvoorziening betekent productiestilstand. Hollander Techniek denkt graag met de klant mee en kwam met een oplossing. Middels een noodvoorziening en veel kabelwerk werd de hele fabriek aangesloten op aggregaten van Bredenoord. In één week tijd zijn er twee nieuwe transformatoren gebouwd van ieder 1600 KVA, zijn alle kabels vervangen en is de hoofdstroomverdeling en middenspanningsinstallatie vernieuwd.

Slachtlijn en expeditie hal
De stuurstroom en het veldapparatuur voor de besturing van de productielijn zijn naar boven verhuisd. Daar werd in de zelfde periode door Hollander Techniek vanuit hard-en software engineering, gewerkt aan een vernieuwing en uitbreiding van de koelinstallatie, de besturing voor de aanpassingen op de slachtlijn en de besturing van de waterzuivering.

In een later stadium is de volledige expeditie hal omgebouwd en voorzien van nieuwe bekabeling, paneelkasten en zijn de koelcellen verder geoptimaliseerd.

Cameraobservatie in het proces
Vanuit het deelgebied beveiliging zijn er 26 overzichtscamera’s in de productielijn geplaatst die via een Milestone server te benaderen zijn. Hierdoor is de productie van kalf tot aan eindproduct grotendeels te volgen. Voor verdere procesoptimalisatie is er nu ook de beschikking over een mobiele overzichtscamera. De inbraakinstallatie is inmiddels volledig vervangen. De brand- en ontruimingsinstallatie is gedeeltelijk vervangen. Plannen rond het vervangen van het overige deel zijn zo ver, dat de implementatie en verdere uitvoering in gang gezet kan worden.

MER (Main Equipment Room)
Regelmatig leveren we ook complete serverruimtes op. Zo ook voor de ESA. In dit geval is het een gedeelde serverruimte met het collegabedrijf Ekro, ook onderdeel van de VanDrie Group.

De MER (Main Equipment Room) mag als hart van de organisatie natuurlijk niet wegvallen. Om te voorkomen dat de stroom uitvalt en dus de serverruimte, is er een extra stroomvoorziening nodig. Daarom is er een UPS ingebouwd: een uninterruptible power supply. Dit is niet zomaar een extra batterij, het zorgt ook voor een continue, zuivere en ontstoorde netspanning. Zo wordt voorkomen dat een server te veel of te weinig spanning krijgt of last krijgt van storingen.

Neem contact op

Richard Vos 
Projectmanager Industrie
055-3681111 | 

Mail Richard Vos

Projectinfo

Opdrachtgever:

ESA Foods / VanDrie group

Doorlooptijd:

2014 - heden

Locatie:

Apeldoorn

Segment:

Vlees Industrie

Discipline
Deel deze pagina: