VDL Weweler

VDL Weweler en Hollander Techniek

Opdrachtomschrijving

VDL Weweler produceert veren, assen en andere onderdelen voor trucks en autobussen. Het Apeldoornse bedrijf wilde een nieuw bedrijfspand realiseren op het duurzame bedrijventerrein de Ecofactorij. Op deze nieuwe locatie wenste VDL Weweler het productieproces ingrijpend te moderniseren. De kern van die modernisering zit hem in de mogelijkheid om het verenstaal driedimensionaal te walsen. Dit walsproces moest volledig gerobotiseerd worden. Ook wilde men de productie in energieverbruik een derde zuiniger maken dan het oude proces.

Oplossing

In 2013 werd er gebouwd aan een gloednieuw 24.000 m2 tellende fabriekshal met een uitgekiende procesinstallatie. Hollander Techniek leverde hier niet alleen de gebouwgebonden elektrotechnische, beveiligingtechnische en werktuigbouwkundige installaties in het gebouw en de fabriek, maar had ook een belangrijk aandeel in de ICT infrastructuur en de nieuwe industriële installaties. In de nieuwe fabriek is de productie van één veerarm van tien dagen naar één dag ingekort.

VDL Weweler is niet alleen efficiënter geworden, maar ook duurzamer. Door een opwarmingsstap te elimineren heeft Hollander Techniek een energiebesparing van 35% bereikt ten opzichte van het oude proces. Daarnaast heeft Hollander Techniek VDL Weweler begeleid in het verkrijgen van subsidies voor de innovatieve technieken die gebruikt zijn in het nieuwe pand.

Reactie van de klant

Voor VDL Weweler was het de grootste verandering, legt directeur Aalderink uit, dat het geen turnkey machines kocht, maar ervoor koos machines volgens bestek te laten bouwen en zelf te integreren in de productielijn. “We willen de regie over de proceslijn in eigen hand houden om de productie zelf te kunnen optimaliseren. In Hollander Techniek hebben we een partner gevonden die zowel als integrator voor de techniek als projectmanager zijn rol heeft vervuld.”

Neem contact op

Richard Vos 
Projectmanager Industrie
055-3681111 | 

Mail Richard Vos

Projectinfo

Opdrachtgever:

VDL Weweler

Doorlooptijd:

2013

Locatie:

Apeldoorn

Segment:

Maakindustrie

Deel deze pagina: