People counting

People Counting

People Counting is in feite een klantentelsysteem. Een dergelijk systeem zien we in verschillende uitvoeringen al vele jaren in verschillende winkels ingezet worden. Retailers tellen hiermee binnenkomende en vertrekkende klanten. Om tellingen nog betrouwbaarder te maken biedt Hollander Techniek dit systeem vaak aan in combinatie met een camera oplossing, zodat bijvoorbeeld een persoon die met een kast de winkel uitloopt gezien wordt als één persoon en niet als drie personen. Verder kan men hierdoor o.a. gelijk zien of bezoekers in gangpaden blijven dwalen en of welke ingang het meest gebruikt wordt.

Conversie, marketing effect en personele planning

Zoals de kop al doet vermoeden, biedt People Counting een aantal voordelen. Het eerste voordeel gaat over conversie. Middels klantentelling kan o.a. het percentage van de winkelbezoekers die ook daadwerkelijk een aankoop doet geteld worden. Het marketingeffect van People Counting laat zien of promotiecampagnes succesvol zijn geweest of dat instore advertisement zin heeft. People Counting geeft ook inzicht over planning ten aanzien van de personele bezetting. Accurate klantentelling is nuttig voor het optimaliseren van de bezetting. Eisen aan personeel zijn vaak direct gerelateerd aan de dichtheid van het bezoekersverkeer. Diensten, zoals schoonmaak en onderhoud, kunnen dan eveneens op een handig tijdstip ingepland worden.

De technische uitvoering van People Counting kan per winkel verschillen. Er wordt door Hollander Techniek uitgegaan van standaarden die we vervolgens in overleg met de winkeleigenaar zo inrichten dat het benodigde effect wordt bereikt. Vraag onze specialisten om de mogelijkheden.

Wilt u meer weten over Instore optimalisatie oplossingen? Neem dan contact op of kijk op deretailversneller.hollandertechniek.nl.

Neem contact op


Karin de Bleyser
Sr. Business Consultant Retail
06-3900 69 25 | 

Mail Karin de Bleyser

Deel deze pagina: