Nieuws

Circulair Leidingwerk bij VDL

Standaard leidinglengten

Voor het testen van een circulair leidingwerkconcept, kiest Hollander Techniek voor de verbouwing van het bedrijfsrestaurant van VDL-ETG in Almelo. In dit project worden de verwarmingsinstallaties aangesloten op een bestaande techniekruimte. Hiervoor dient een nieuw verwarmingsleidingnet – volledig volgens concept – aangelegd te worden tussen de techniekruimte en het bedrijfsrestaurant.

Met het oog op duurzaamheid is het noodzaak dat de ecologische impact van materiaalgebruik bij werktuigbouwkundige installaties verminderd wordt. Een groot deel van het materiaal bij installaties bestaat uit stalen leidingwerk dat na gebruik wordt weggegooid.

Standaard leidinglengten, uitgevoerd in een demontabele verbindingstechniek, zijn bijvoorbeeld een circulaire oplossing. Daardoor worden leidingdelen in de toekomst herbruikbaar, wat zorgt voor een besparing op materiaal en daarmee op CO2-uitstoot.

Het circulaire leidingwerk is vooraf in een 3D-model getekend. Hieruit zijn alle benodigde leidingdelen gehaald, op lengte besteld en voorzien van groefeinden. Hierdoor hoeft op de projectlocatie geen leidingwerk meer op maat te worden gemaakt, wat veel montagetijd scheelt. Een bijkomend voordeel, want minder uren op projectlocaties, betekent minder reisuren en -kilometers, wat ook bijdraagt aan vermindering van CO2-uitstoot.

Meer nieuws

AG logistics | Hollander Techniek

Hollander Techniek werkt aan circulair distributiecentrum

Nieuws26 november 2020

AG Logistics Services bouwt in Ede aan hun nieuwste en grootste locatie die ruimte biedt voor 42.000 palletplaatsen. Hollander Techniek is in samenwerking met systeemintegrator Leertouwer verantwoordelijk voor de E- en de WTB-installaties.

Robotize HT

Samen met Koninklijke Auping naar meer circulariteit

Nieuws21 september 2022

Hollander Techniek werkt samen met Machinefabriek Geurtsen aan een volledig gerobotiseerde productielijn voor een nieuwe, circulaire matrassenlijn van matrassenproducent Auping. Medio 2023 zal de lijn operationeel zijn in de fabriek in Deventer.

CO2 Prestatieladder | Hollander Techniek

Samen voor duurzaamheid

Nieuws21 december 2021

Duurzaamheid zit al ruim 45 jaar in het hart van Hollander Techniek. Wij willen op geen enkele wijze schade toebrengen aan het milieu én streven naar een klimaat-neutrale bedrijfsvoering.