Lean manufacturing Nefit-Bosch

18-10-2012
In de 7e uitzending van de techniek achter Nederland wordt ingegaan op de Nederlandse industrie. Een van de projecten die hierin naar voren komt is Nefit-Bosch. Hollander techniek heeft het 'Pick-to-light’ systeem geïmplementeerd. Dit verhoogt de efficiency en zorgt voor kortere productietijden.

Dat de Nederlandse industrie zich overal ter wereld onderscheidt, is onder meer te danken aan het feit dat intelligente installatietechnologie ervoor zorgt dat complexe industriële processen snel, soepel, veilig en efficiënt verlopen. Zo blijft 'Made in Holland' een kwaliteitslabel. 

Dit integraal industrieel automatiseringsproject gebaseerd op lean manufacturing. In dit redelijk overzichtelijk project zijn veel integrale aspecten verwerkt zoals koppelingen met ERP, Pick-to-light en digital signing. Zichtbaar in deze fabriek zijn de efficiënte assemblage methoden aangestuurd door techniek. Werden voorheen CV ketel modellen in grote getallen achter elkaar geproduceerd en op voorraad gelegd, nu worden ze in badges van 4 geproduceerd wanneer ze verkocht zijn. Het is bijzonder te zien dat alle modellen foutloos door elkaar geproduceerd worden. Dit project is opgeleverd.

Deel deze pagina: