We gaan er voor! Voorrondes Skills Heroes van start

16-01-2018

Aanstaande donderdag, 18 januari, worden de voorrondes gehouden van de Skills Heroes, onderdeel Mechatronica. Onze vakkanjer Arthur de Bruin neemt dit keer vanuit Aventus deel aan de MBO-vakwedstrijden met een nieuwe teamgenoot: Stefan de Roo.

Vorig jaar nog greep Arthur met zijn toenmalige teamgenoot Wilfried Loman net naast een finaleplaats voor de World Skills in Abu Dahbi. Dat was flink balen. Maar nieuwe rondes, nieuwe kansen en dus gaan de mannen er weer voor! Wilfried heeft de leeftijdsgrens voor deelname inmiddels overschreden en dus ging Arthur op zoek naar een nieuwe teamgenoot. Die vond hij in Stefan. Het is nu vooral zaak zo goed mogelijk op elkaar ingespeeld te raken. De taakverdeling is daarbij niet veranderd: Stefan bouwt en Arthur programmeert. Het uiteindelijke doel? De WorldSkills in Rusland in 2019 halen en winnen.

We volgen de mannen het komende jaar natuurlijk op de voet bij alle voorbereidingen!

Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo’ers. Er zijn wedstrijden voor verschillende niveaus en leerjaren. Studenten krijgen de kans om hun talenten te laten zien in diverse vakrichtingen. De winnaar(s) van de voorrondes mogen deelnemen aan de kwalificatiewedstrijden, waarbij zij strijden tegen studenten van andere mbo-instellingen. De winnaars van de kwalificatiewedstrijden gaan door naar de nationale finale, waar bepaald wordt wie zich nationaal kampioen mag noemen in zijn/haar vakgebied.

Meer info: www.skillsheroes.nl

Deel deze pagina: