Project

Sterrenschool ‘De Ruimte'

Veiligheid, duurzaamheid en toegankelijkheid hoog op de wensenlijst

Sterrenschool De Ruimte is een multifunctioneel complex in Almere Poort met een basisschool, peuterspeelzaal, 2 sportzalen op de tweede verdieping, buurtontmoetingscentrum, buitenschoolse opvang en een kinderdagverblijf. Door het multifunctionele karakter van het pand moet deze aan de eisen van zeer uiteenlopende gebruikersgroepen voldoen. De Sterrenschool is een project waarin veiligheid, duurzaamheid en toegankelijkheid hoog op de wensenlijst van de gemeente stonden.

Elektro en beveiliging

Naast de elektrotechnische installaties is het pand ook voorzien van een hoogwaardige brandmeldinstallatie en is een elektronisch beveiligings- en toegangssysteem geïnstalleerd. Dit systeem maakt het mogelijk om het pand in te delen in verschillende zones. Zo kan vastgesteld worden welke gebruiker op welke tijden welke ruimte mag betreden. Handig en functioneel voor een pand met zoveel verschillende gebruikers.

Smartflower

Een van de belangrijke aandachtspunten van de gemeente Almere in dit project is duurzaamheid. Hollander Techniek heeft daarom op het dak van het gebouw een zogenaamde ‘smartflower’ geplaatst. Dit zijn een aantal zonnepanelen in de vorm van een bloem die zichzelf uitklapt en meedraait met de zon. De smartflower wekt voldoende energie op om het licht in zestien lokalen het hele jaar te laten branden. ‘Dit draagt niet alleen bij aan de duurzaamheid van het pand maar zorgt er ook voor dat het duurzaamheid uitstraalt’, aldus projectleider Roland Van den Heuvel.

Projectinformatie

Markt
Opdrachtgever
Gemeente Almere
Gebruiker
Sterrenschool De Ruimte
Locatie
Almere Poort
Kees Jansen | Hollander Techniek

Kees Jansen

Adviseur installatietechniek

Wilt u meer weten over onze markten of expertises? Neem dan direct contact op met Kees Jansen. Kees is al 15 jaar werkzaam bij Hollander Techniek en heeft ruime ervaring in de installatietechniek. Hij denkt graag met u mee!

Relevante projecten

A Roland Holst College uitgelicht

A. Roland Holst College

Onderwijs

Het A. Roland Holst College is gevestigd in een mooi monumentaal pand, waar helaas het binnenklimaat niet optimaal was. Ter verbetering van het binnenklimaat heeft Hollander Techniek het schoolgebouw mogen voorzien van onder andere een ventilatiesysteem dat de luchtkwaliteit, conform de Frisse Scholen, kan garanderen.

Herman Wesselink College | Hollander Techniek

Hermann Wesselink College

OnderwijsKantoren en gebouwen

Een nieuwe school die klaar is voor de toekomst’, zo luidde de wens van het Hermann Wesselink College (HWC). Hollander Techniek was in dit UAV-GC traject verantwoordelijk voor alle technische installaties. Van ontwerp tot nazorg.

Sociaal ondernemen | Hollander Techniek

Leerplein 055

Onderwijs

Onder begeleiding van Facillicom, de beheerder van de schoolgebouwen van onderwijsorganisatie Leerplein055, heeft Hollander Techniek op 19 locaties de brandmeld- en ontruimingsinstallaties vervangen of aangepast.