Optimalisatie primaire productielijn voor Loparex

 

Loparex Apeldoorn zocht én vond een technische partner 

Loparex is een toonaangevende en wereldwijde fabrikant in de papierverwerkende industrie. De moedermaatschappij van dit Apeldoornse bedrijf is gevestigd in Amerika. Honderden mensen werken dagelijks aan het vervaardigen van inpakmaterialen, het personaliseren van papier en het aanbrengen van coatings op papier. De eindproducten worden speciaal op maat gemaakt voor de afnemers die hier naar vragen. De grote rollen papier die dagelijks op volle toeren draaien, vragen om een goed gestroomlijnd productieproces en LEAN productielijnen. De vraag aan Hollander Techniek was om de technische dienst te ondersteunen bij het realiseren van een betrouwbaar productieproces. 

Van eerste vraag naar gewonnen vertrouwen

In september 2016 werd vanuit Loparex de behoefte uitgesproken aan een betrouwbare partij die hen over de hele breedte kon voorzien en ondersteunen. Aanleiding was een (te) groot aantal verstoringen in de bestaande productielijnen. Een partner die letterlijk meeloopt in de Technische Dienst, 24/7 paraat staat om te helpen bij incidenten en meedenkt in het oppakken van projecten. Om te bewijzen dat Hollander Techniek dé partner was die ze zochten, mocht eerst de CM4 – coating machine 4 – onder handen worden genomen. Deze coatingmachine draaide niet optimaal, vertoonde verstoringen en bevindt zich midden in het primaire proces van Loparex. Een doorlooptijd rondom deze verbeterslag van maximaal een week was het uitgangspunt. Voorbereiding, planning en een korte downtijd waren dus een vereiste.

“We hadden slechts een week voor het ombouwen van het proces, het testen en weer in bedrijf gaan.”

Één aanspreekpunt in plaats van meerdere 

In maart 2017 werd het project rondom de CM4 opgeleverd, binnen budget uitgerold en volgens planning in productie genomen. Loparex heeft naar aanleiding hiervan besloten om de ondersteuning die door de kleinere partijen werd geboden, te vervangen door de expertise van één partij: Hollander Techniek. Philippe Zeelenberg, Maintenance Manager Loparex Apeldoorn, zegt hierover: “We waren op zoek naar een partij die volume, meerwaarde en proactieve oplossingen biedt. Hollander Techniek levert wat er gevraagd wordt en plant zelf evaluaties. Hierdoor blijft de kwaliteit van de dienstverlening hoog. Wij bieden hen tevens een leeromgeving voor junior TD’ers en slaan zo de handen in één.” Alle werkzaamheden die iets met elektrotechniek te maken hebben, worden door Hollander Techniek uitgevoerd. Het draaien van diensten, ondersteunen in de eerste lijn en aanwezig zijn op de werkvloer, behoort tot de standaard werkzaamheden. Op die manier weet Hollander Techniek wat er speelt op de werkvloer en zijn we betrokken bij de optimalisatie van productielijnen.

Samen richting de zomer van 2018

Het volgende project dat op de rol staat in de zomer van dit jaar, betreft de optimalisatie van de Extruderlijn. Deze machine brengt een laagje plastic aan op het papier. Deze specifieke productielijn is verouderd en vergt optimalisatie aanpassingen. Hollander Techniek denkt mee in het projectmatig inventariseren en bekijken van de mogelijkheden om de lijn de verbeteren. In september 2018 – twee jaar na dato van de eerste opdracht – wordt Hollander Techniek als betrouwbare kennispartner dus ingezet in het primaire productieproces van Loparex.

Richard Vos 
Projectmanager Industrie
055-3681111 | 

Mail Richard Vos

Projectinfo

Opdrachtgever:

Loparex

Doorlooptijd:

Vanaf september 2016 

Locatie:

Apeldoorn

Segment:

Industrrie

      

Deel deze pagina: