Spinoza Center

Spinoza Center en Hollander Techniek

Opdrachtomschrijving

Amsterdam is een bijzondere onderzoeksfaciliteit rijker. In het Spinoza Centre for Neuroimaging kunnen vierhonderd neurowetenschappers uit de regio gebruikmaken van ultragevoelige MRI-scanners, in hun onderzoek naar de werking van hersenen en hersenaandoeningen.

Oplossingen

Vanuit de vestiging in Almere heeft Hollander Techniek de engineering, montage en inbedrijfstelling van de elektrotechnische installaties en transportinstallaties van het Spinoza Centre verzorgd, waaronder de verdeelinrichtingen, verlichting, data, toegangscontrole, toegangsbeheer, noodverlichting en een brandmeldinstallatie, evenals een audio-installatie. Ook moest er geavanceerde beveiliging komen om verschillende ruimten af te sluiten, indien nodig. De installaties waren redelijk standaard. Het was met name de omgeving waarin we mochten werken, die dit project bijzonder maakte. Want het Spinoza Centre biedt onderdak aan een aantal unieke installaties, waaronder twee mock-scanners en twee MRI’s met een magneetveldsterkte van respectievelijk 3 en 7 Tesla, die specifieke eisen stelden aan onze installaties én werkzaamheden. Er waren strikte richtlijnen en veiligheidseisen waaraan wij moesten voldoen.

Onze elektrotechnische installaties en de apparatuur van het Spinoza Centre moesten op de juiste manier gekoppeld worden, om de veiligheid in het pand te kunnen borgen. De aardingsinstallatie was in dit project van groot belang. De scanapparatuur in het Spinoza Centre kan namelijk verstorend werken op het elektriciteitsnetwerk, waaronder de verlichting en de datasystemen. Hier moesten wij voorzieningen voor treffen, om de werking van alle systemen te kunnen garanderen.”

Vanwege de scanapparatuur, is het Spinoza Centre ontworpen als een bunker.Dit betekent dat er veel licht nodig is. Hier hebben we invulling aan gegeven met duurzame LED-verlichting, die door het gehele pand geïnstalleerd is.

 

Neem contact op

Arjan Hut
Vestigingsleider Almere
036-5487481 | 

Mail Arjan Hut

Projectinfo

Opdrachtgever:

AMC

Doorlooptijd:

2014 -2015

Locatie:

Amsterdam

Segment:

Gezondheidszorg

Deel deze pagina: