Project

IKC De Aquamarijn

Een multifunctioneel centrum

De Aquamarijn, zo heet het multifunctionele centrum in wijk De Laren in Almere (voorheen IKC de Laren). Een uniek gebouw waarin naast basisschool De Wierwind ook een kinderopvang en peuterwerk zich heeft gevestigd. Daarnaast heeft De Aquamarijn een buurfunctie om de sociale structuur in zowel De Laren als in de naastgelegen buurten De Velden en De Wierden te versterken. De vraag was om een nieuw multifunctioneel centrum te realiseren waarbij de luchtkwaliteit conform Frisse Scholen Klasse B één van de eisen was. 

Frisse Scholen

Hollander Techniek heeft in dit project de werktuigbouwkundige installaties gerealiseerd. Vanuit een cv-installatie, een bivalent systeem opgebouwd uit een cv-ketel en een warmtepomp, wordt de vloerverwarming geregeld in de lokalen en de speelruimten. Daarnaast zijn er convectoren geplaatst in de overige ruimten om deze te verwarmen.

Door middel van een luchtbehandelingskast met warmteterugwinning wordt conform de Frisse Scholen norm geventileerd. De voornoemde warmtepomp kan in zowel warme als koude periode voorzien in een aangenaam klimaat. Dit alles vindt hoofdzakelijk via de luchtbehandelingsinstallatie plaats.

De eisen conform de Frisse Scholen norm en een kwalitatief hoogstaand ventilatiesysteem garanderen een prettig leer- en leefklimaat.

Projectinformatie

Markt
Opdrachtgever
Gemeente Almere
Gebruiker
De Aquamarijn
Oplevering
2016
Locatie
Almere
Kees Jansen | Hollander Techniek

Kees Jansen

Adviseur installatietechniek

Wilt u meer weten over onze markten of expertises? Neem dan direct contact op met Kees Jansen. Kees is al 15 jaar werkzaam bij Hollander Techniek en heeft ruime ervaring in de installatietechniek. Hij denkt graag met u mee!

Relevante projecten

Hermann Wesselink College | Hollander Techniek

Hermann Wesselink College | Frisse School

Onderwijs

Leren en opgroeien in een gezond schoolgebouw. Bij de nieuwbouw van het Hermann Wesselink College in Amstelveen was dit één van de belangrijkste uitgangspunten. Daarom is bij het ontwerp en de keuzes voor installaties het programma van eisen van Frisse Scholen Klasse B als leidraad genomen.

A Roland Holst College uitgelicht

A. Roland Holst College

Onderwijs

Het A. Roland Holst College is gevestigd in een mooi monumentaal pand, waar helaas het binnenklimaat niet optimaal was. Ter verbetering van het binnenklimaat heeft Hollander Techniek het schoolgebouw mogen voorzien van onder andere een ventilatiesysteem dat de luchtkwaliteit, conform de Frisse Scholen, kan garanderen.

Sterrenschool de ruimte | Hollander Techniek

Sterrenschool ‘De Ruimte’

Onderwijs

Hollander Techniek heeft als partner van de gemeente Almere de elektrotechnische installaties, beveiligingsinstallatie en de zogenaamde 'sunflower' van Sterrenschool De Ruimte verzorgt.