850 zonnepanelen voor de Koekoek

05-01-2017

Hollander Techniek gaat in februari 850 zonnepanelen plaatsen bij Zwembad de Koekoek uit Vaassen. Deze zonnepanelen gaan volgens verwachtingen gemiddeld 181.000KwH per jaar opbrengen. Dit betekent dat 20% van het energieverbruik van het sport- en recreatiecentrum straks van de zonnepanelen komt.

Stimulering Duurzame Energie-subsidie

De financiering van deze zonnepanelen is mogelijk door gebruik te maken van de Stimulering Duurzame Energie-subsidie (SDE) en de gemeente Epe die een renteloze lening mogelijk maakt. Deze financieringsconstructie is zeer aantrekkelijk voor duurzaamheidsprojecten bij openbare gelegenheden en krijgt navolging in andere Nederlandse gemeenten.

Wethouders onderstrepen mijlpaal 

De wethouders Jan Aalbers en Robert Scholten van de gemeente Epe waren aanwezig om deze mijlpaal voor Vaassen te onderstrepen. Op woensdag 21 december werd de opdrachtbevestiging getekend door bestuursleden van Stichting Sport- & Dorpscentrum Vaassen Jan Goudbeek (voorzitter), Gerrit Prosee (penningmeester), Harry de Jong (bestuurslid) en Erik Hollander namens Hollander Techniek. 

Zwembad de Koekoek is onderweg met het verduurzamen van hun accomodatie. Zo is er al een houtkachel voor de totale verwarming en wordt er een laadpaal geïnstalleerd voor elektrische auto's.

Bent u geïnteresseerd in duurzame installaties of bent u benieuwd naar de mogelijkheden van subsidies en andere financieringsmogelijkheden? Neem dan contact met ons op. Wij denken graag met u mee. 

 

 

Deel deze pagina: