Animatie project nieuwbouw VDL Weweler

26-04-2013
Een mooie animatie van het nieuwe kantoor en fabriekshal van VDL Weweler in Apeldoorn. De animatie is gemaakt door Architectenbureau Jos Franken BV.

Op dit moment wordt er al op de productielijn getest met halffabricaten, maar binnen een paar weken zal er een volledige batch getest gaan worden. Hollander techniek is vanaf het begin betrokken geweest bij de software- en hardware engineering. Nog voor de bouwvak zullen wij ook de gebouwgebonden installaties (elektrotechniek, werktuigbouwkundige installaties en beveiligingsinstallaties) opleveren en dan zijn de kantoren en de logistieke hal klaar voor gebruik.

Een paar bijzonderheden op een rij:
De walserij en harderij die de nieuwe productielijn vormen worden uitgevoerd in volledige nieuwe technieken waarmee Weweler internationaal de aandacht op zich vestigt. Maar liefst zestien robots vormen de hele productieketen in hal één. Ook een grote verandering is het afschrikken van de veren (800 graden) in een zoutbad in plaats van olie. Voorheen gebeurde dat nog met een oliebad. De damp die daarbij vrijkomt is brandgevaarlijk. Bij een zoutbad is zo’n effect er niet.

“Productiebedrijven hoeven om te overleven niet te verkassen naar lagelonenlanden.” Daarvan is Joop Zantinge, voormalig directeur van bladverenproducent Weweler, overtuigd.”   

Richard Vos 
Projectmanager Industrie
055-3681111 | 

Mail Richard Vos

Deel deze pagina: