Onze vakkanjers in actie tijdens Skills the Finals

27-02-2020

Van 4 t/m 6 maart 2020 is Leeuwarden het centrum van talentvol vakmanschap in Nederland. Tijdens deze drie dagen vindt in WTC Expo de 5e editie van Skills The Finals plaats. Zo’n 1.000 deelnemers uit het (v)mbo gaan met elkaar de strijd aan in ruim 50 vakwedstrijden.

Onze eigen vakkanjers Stefan de Roo en Sybo Martens gaan dit jaar op het onderdeel Mechatronica de strijd aan met andere scholen uit het land. Voor Stefan is het de 3e keer dat hij deelneemt aan de wedstrijd, Sybo maakt dit jaar zijn debuut in de finale. Stefan gaat dit jaar voor het eerst programmeren nadat hij tijdens de laatste twee deelnames verantwoordelijk was voor het bouwen. Die taak ligt nu bij Sybo.

Vorig jaar greep Stefan, samen met zijn toenmalige teamgenoot Arthur de Bruin, net naast de winst. Stefan: "Dat was wel even zuur en dit jaar willen we echt revanche nemen". Aan een goede voorbereiding zal het in elk geval niet hebben gelegen. Stefan en Sybo hebben in de afgelopen maanden met hun coach Arthur, die vanwege zijn leeftijd dit jaar niet meer deel mag nemen, vele uurtjes getraind. Dat moet goedkomen!

Deel deze pagina: