Succesvol Beroepenfeest Almere on Stage

01-02-2018

Op 30 januari vond de negende editie van het Beroepenfeest van Almere on Stage plaats in het Topsportcentrum in Almere Poort. Een kleine 1000 2e en 3e jaars VMBO-leerlingen van 9 Almeerse scholen maakten kennis met 202 beroepsbeoefenaren en professionals. Hollander Techniek was er natuurlijk bij! 

Onze eigen topcoach Wijnand Pul was natuurlijk aanwezig, samen met MIO Chewin Sahti. Samen hebben ze geprobeerd zoveel mogelijk leerlingen enthousiast te maken voor een baan in de techniek. Want zeg nu eerlijk: wie wil er nu niet met deze toppers samenwerken?

Wat is On Stage?

On Stage is een Beroepenfeest voor max 1000 VMBO leerlingen (per gemeente per jaar) en ca 250 beroepsbeoefenaren op een feestelijke locatie. On Stage is niet vergelijkbaar met bliksemstages of een zgn. 'beroepenoriëntatiebeurs' of 'speeddating' maar gericht op hulp bij beroepskeuze en het leggen van duurzame contacten waar zij ook later nog eens een beroep kunnen doen. Netwerkbewustzijn, netwerkgedrag en relatiebeheer zijn sleutelwoorden. Leerlingen worden tevoren goed voorbereid en reflecteren daarna op hun ervaringen en hun ambities. Het lukt veel leerlingen om deze relaties te onderhouden en niet zelden resulteren deze contacten in nieuwe gesprekspartners, stageplaatsen en zelfs dienstverbanden tijdens of na de vervolgopleiding. Zelfvertrouwen, eigenwaarde en intrinsieke motivatie worden bijna ongemerkt en 'spelenderwijs' vergroot door de ervaringen rondom On Stage.

Hoe?

Gedurende het Beroepenfeest gaan leerlingen en beroepsbeoefenaren in gesprek met elkaar over beroep en werkdag en maken afspraken voor de werkbezoeken enkele weken later. Matchmakers en Jeugdadviseurs helpen de leerlingen tijdens het Beroepenfeest om de juiste beroepsbeoefenaar te vinden. Ook ouders worden nadrukkelijk betrokken.

Meer info op www.almereonstage.nl 

Deel deze pagina: