Wassen met Passie

23-07-2018
Een thuiswedstrijd voor Hollander Techniek. De familie Kleiboer gaat uitbreiden! Ze krijgen er een nieuw ‘kindje’ bij op de meubelboulevard in Apeldoorn. Hollander Techniek kan hierin al zijn energie kwijt: elektra, waterleidingen, riolering, regeltechniek en beveiliging. Een project naar ons hart!

Meters maken

Hans Kruiper is de chef monteur op locatie: “Ik werk normaliter aan zwembaden en dit is de eerste keer dat ik een WTB-traject van A tot Z mag uitvoeren. Heel gaaf om te doen! De samenwerking met de onderaannemer en de familie Kleiboer gaat heel soepel waardoor we flink kunnen doorwerken. Daar houd ik van, laat mij maar meters maken.” En dat doet Hans. Samen met collega Luuc heeft hij al meer dan 1800 meter aan waterleiding in de grond gelegd. Afgraven was gelukkig geen probleem. Het braakliggend terrein waar de wasstraat op gebouwd wordt bevatte voornamelijk los zand en met een graafmachine was de klus snel geklaard.

Flink doorwerken, daar houd ik van. Laat mij maar meters maken!

Hans Kruiper

Goede plannen

Nu zijn de mannen bezig met het aansluiten van de waterafvoeren, het puttenstelsel, de transformator en alle elektra. De transformator werd net geplaatst op het moment van het interview. Hollander kan dus nu aan de slag met de ruim 9 km aan elektra die aangelegd moet worden. Marcel Pieper (projectleider WTB): “Goede tekeningen zijn de basis van alles. Deze zijn in nauwe samenwerking met Mathijs en Wil Kleiboer tot stand gekomen. Mathijs zit zelf ook in de techniek en wist precies wat hij wilde hebben. Wij hebben vervolgens zijn ideeën aangevuld met kennis en efficiënte oplossingen.”

Jeroen Herms (projectleider Electra): “Hoe goed je plan ook is, soms zijn er aanpassingen nodig. Zo werd onverwachts het stofzuigersysteem een stuk zwaarder, van 80 ampère naar 130. We gaan dan gelijk in overleg en zijn uiteindelijk tot een oplossing gekomen die nog efficiënter en overzichtelijker is dan het originele plan. Een leuke uitkomst! Dit weerspiegelt ook de mentaliteit van Hollander. We zijn flexibel en proberen altijd een oplossing te vinden binnen dezelfde, afgesproken tijd.”

We zijn flexibel en proberen altijd een oplossing te vinden binnen dezelfde, afgesproken tijd.

Jeroen Herms

Een droom die uitkomt

In oktober ligt alles klaar voor de plaatsing van de wasmachine. In november moet de eerste auto door de wasstraat gaan rijden. Een moment waar de hele familie Kleiboer naar uitkijkt. Mathijs Kleiboer: “Al drie jaar lopen we met het idee rond om een tweede wasstraat te openen. Na maanden plannen, uitdenken, tekenen en onderzoek doen, zien we eindelijk onze droom werkelijkheid worden. Misschien klinkt dat raar voor een buitenstaander, maar bij onze familie stoomt de passie voor deze business door ons lijf. De techniek die erbij komt kijken, de beleving van de klant, ik vind het geweldig om ermee bezig te zijn. Al vanaf mijn 15e loop ik rond op de wasstraat en ga ik kijken bij collega’s in Nederland en Amerika voor de nieuwste apparatuur en innovatieve ideeën. Zo zijn we ook op de nieuwe machine gekomen: we willen de beste kwaliteit, een brede machine en langer contact met de auto, zodat handmatig voor- of nawassen niet meer nodig is.”

Bij onze familie stroomt de passie voor deze business door ons lijf.

Mathijs Kleiboer

Duurzaam auto's wassen

Die passie voor wasstraten deelt Hollander inmiddels ook. In 2016 bouwde ze al de nieuwe hal van Kleiboer aan de Sleutelbloemstraat en ook op deze nieuwe locatie voel je de energie. Ook op het gebied van duurzaamheid en recycling heeft Hollander Techniek actief meegedacht. Per wasbeurt gaat er toch al snel 700 liter water door de leidingen heen. 95% hiervan wordt gerecycled in het nauwkeurig afgestelde puttensysteem. Hier wordt het vuil uit het water gefilterd door middel van bacteriën en om de vier maanden worden alle putten leeggehaald. Er wordt dan met gemak 30.000(!) kilo aan slib en zand afgevoerd!

Vertrouwen en gedrevenheid

Wil kleiboer: “Ik ken Hollander Techniek al heel lang. Ze begonnen bij mij met een beveiligingsinstallatie. Hierbij ging toentertijd van alles mis, dat was gewoon pech, maar de mannen van Hollander Techniek hadden zoveel geduld! De manier waarop ze toen hebben gehandeld en bleven zoeken naar oplossingen heeft voor veel vertrouwen gezorgd. Ook tijdens dit traject merk je weer die gedrevenheid om het goed te doen. Ze staan echt altijd voor ons klaar en nemen ons overal in mee. Geen vraag is te gek en problemen worden gezien als uitdagingen. Ze hebben zoveel ervaring en verstand van techniek, zonder Hollander Techniek hadden we deze droom nooit op zo’n hoog niveau kunnen waarmaken.”

Zonder Hollander Techniek hadden we deze droom nooit op zo’n hoog niveau kunnen waarmaken.

Wil Kleiboer

Deel deze pagina: