Felua Groep

Felua Groep en Hollander Techniek

Opdrachtomschrijving

Aan de rand van Apeldoorn staat het hoofdgebouw van de Felua Groep. Een gebouw uit de jaren ‘70, waar vanaf de opening mensen werken die lichamelijk, geestelijk of sociaal niet mee konden komen. Maar de maatschappij verandert en dus ook de eisen die aan een gebouw worden gesteld. En dat heeft consequenties voor de beveiliging.

Oplossingen

Hollander Techniek legde bij het hoofdkantoor een geheel nieuwe brandmeldinstallatie aan die op afstand beheerd kan worden.

Hoofd technische dienst Henk Wrekenhorst is inmiddels 14 jaar werkzaam bij de Felua Groep. Hij zorgt ervoor dat veranderende functionaliteit van het gebouw wordt door vertaald naar ondersteunende faciliteiten, zoals inbraakbeveiliging en alarmeringen. Doordat ook derden nu gebruik maken van het gebouw, is het gebouw bijvoorbeeld in andere zones ingedeeld. Omdat niet iedereen op dezelfde tijden aanwezig is in het pand, moet bijvoorbeeld de alarmering voor elke zone apart kunnen worden ingesteld.

Een onafhankelijk adviseur koos voor Hollander Techniek vanwege kwaliteit en compleetheid van het aanbod. Dit was belangrijker dan de prijs alleen. Eén ander argument dat voor de adviseur van belang was bij de keuze, was het feit dat Hollander Techniek in 2015 wederom erkend is als branddetectiebedrijf conform de nieuwe certificatieschema’s Brandmeldinstallaties: 2011. Hierdoor is de klant verzekerd van een betrouwbaar en bedrijfszekere installatie, dat tevens voldoet aan de eisen van overheid en verzekeraars

Tijdens het project is allereerst gezorgd voor een draadloos vervangend brandmeldsysteem. Door deze draadloze oplossing konden de Felua groep en de andere gebruikers gewoon gebruik maken van het pand en werden ze maar één keer gestoord door onze werkzaamheden tijdens de uitvoering. Op ons advies zijn er buiten de aanbesteding om nog wat andere installaties opgeschoond en aangepast, zodat er nu een degelijke installatie staat.

Uiteindelijk zijn er drie Siemens brandcentrales gekoppeld in één netwerk, zodat alles vanuit één paneel te zien en te bedienen is. ‘Maar we zijn met remote beheer nog een stap verder gegaan’, vertelt projectleider Frans Lieferink. ‘Doordat wij op afstand kunnen inloggen is het van een reguliere brandmeldinstallatie in één klap een echte functionele oplossing geworden.’

De remote beheer oplossing heeft namelijk als voordeel dat de afdeling beveiliging op afstand de nieuwe installatie kan beheren en monitoren. Maar belangrijker is dat de Felua Groep nu zelf op het centrale bedienpaneel bij de hoofdingang kan zien waar een brandmelding vandaan komt.

Door middel van een ESPA-koppeling tussen de brandmeldcentrale en de nieuwe telefooncentrale, zien ook BHV-ers op hun telefoon vanuit welke ruimte de brandmelding komt. Bovendien zijn de alarmeringen ook op het brandweerpaneel in de hal te zien. ‘Dat scheelt heel wat kilometers lopen’, lacht Wrekenhorst.

Reactie van de klant

Henk Wrekenhorst is blij met de jarenlange relatie die er inmiddels tussen de Felua Groep en Hollander Techniek is ontstaan. ‘Hollander Techniek is hier kind aan huis. Dit is niet alleen fijn voor ons als opdrachtgever, maar ook voor onze cliënten. De relatie dateert al vanaf de oprichting van Hollander Techniek. Ik vind het prettig om met één vertrouwde contactpersoon te werken. Want uiteindelijk komt het toch neer op een gesprek en elkaar in de ogen kijken. Je hebt immers een relatie met een mens en niet een bedrijf.’

Neem contact op

Wouter Donderwinkel

Wouter Donderwinkel
Accountmanager Beveiligingstechniek
055-3681111 | 

Mail Wouter Donderwinkel

Projectinfo

Opdrachtgever:

Felua Groep

Doorlooptijd:

2015

Locatie:

Apeldoorn

Segment:

Gebouwen

Deel deze pagina: