Gelre Ziekenhuizen

Gelre Ziekenhuizen digitaal planbord

Opdrachtomschrijving

Doorgaans gebruiken ziekenhuizen een whiteboard om het overzicht over patiënten te houden. Dit was echter beperkt, aangezien de gegevens van patiënten ook aan verandering onderhevig zijn. Zo is er bij Gelre Ziekenhuizen de behoefte ontstaan aan een interactief, digitaal planbord. Een planbord waarop alle indicatoren zichtbaar zijn, zoals pijn, voeding, verwardheid en valrisico.

Oplossing

Hollander Techniek heeft een interactief planbord ontwikkeld in samenwerking met Samsung en Techxx. Daarbij is gebruik gemaakt van het Elektronisch Verpleegkundig Dossier van Siemens. Dit dossier is gecombineerd met het door Techxx gebouwde platform die informatie uit het Ziekenhuis Informatie Systeem haalt. Hollander Techniek was verantwoordelijk voor de IT-infrastructuur van het planbord en heeft de verschillende systemen geïntegreerd. Voorheen was het reanimatiebeleid per patiënt moeilijk te vinden in de dossiers. Nu is het reanimatiebeleid met één tik zichtbaar.

Reactie van de klant

Zorgcoördinator Suzan Koops: “Mijn collega’s en ik waren vanaf het begin enthousiast. De belangrijke parameters voor de gezondheid van een patiënt zijn direct zichtbaar. We zien welke behandeling nodig is en hoe groot bijvoorbeeld het infectiegevaar van de patiënt is. Het digitaal planbord is net zo eenvoudig te bedienen als een tablet. Je bent er zo aan gewend. Ik zie meteen welke verpleegkundigen overbezet zijn en ondersteuning kunnen gebruiken in hun werkzaamheden.

Neem contact op


Rob van Kempen
Manager Zorgtechnologie
+31 55-368 1371|  

Mail Rob van Kempen

Projectinfo

Opdrachtgever:

Gelre Ziekenhuizen

Doorlooptijd:

2014

Locatie:

Apeldoorn

Segment:

Zorgcentra, Ziekenhuizen

Deel deze pagina: